ABD’den ‘kanton’a kırmızı kart!

Haber Merkezi - ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Suriye içerisinde otonom bölgeler yaratılmasını desteklemediklerini söyledi.

 

Milliyet gazetesine konuşan Bass, “Bütün Suriyeliler bunun ülkelerinin ve vatandaşlarının yararına olduğu konusunda hemfikir olmadıkları sürece, Suriye içerisinde otonom bölgeler yaratılmasını desteklemiyoruz” dedi.

 

Rojava’yı yöneten Demokratik Birlik Partisi (PYD) konusunda Türkiye ile ABD’nin görüşlerinin oldukça örtüştüğünü ifade eden John Bass, şunları ifade etti:

 

“Şunu vurgulamak isterim ki; sınırın güney tarafında, operasyona dahil olan gruplar içerisinde PYD veya YPG’nin bulunmaması gerektiğine inanıyoruz. IŞİD’i Kilis ve Cerablus arasındaki bölgeden püskürtmeyi amaçlayan bu operasyonda, PYD ve YPG’nin, bu alanı kontrol etmek amacıyla düzenlenen operasyonların bir parçası olmaması gerektiğine inanıyoruz.”

 

PKK’nin çatışmayı durdurması gerektiğini belirten ABD Büyükleçisi, şunları ekledi:

 

“Kimsenin savaşmaması ve ateş etmemesi için bir ateşkese ihtiyacımız var. Bunun sonrasında ise insanların birbirine ateş etmek yerine konuştuğu bir sürece geri dönülmesine ihtiyacımız var. Bizler, bu sonuca ulaşmayı isteyen herkes ile birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.”