Erdoğan ve Esad ilk kez aynı zirveye katılıyor

11-11-2023
Etiketler Suudi Arabistan Recep Tayyip Erdoğan İsrail Filistin Gazze Beşar Esad
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da düzenlenecek olan Olağanüstü İslam Zirvesi'ne katılmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da dün akşam zirveye katılmak için kente ayak bastı. Gözlerin çevrildiği zirvede İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'ne katılmak üzere özel uçak "TRK" ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti.

Erdoğan'ı, Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nda Riyad Emiri Prens Faisal bin Bandar Al Saud ve Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy ile ilgililer karşıladı.

Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi"nin yapılacağı Kral Abdülaziz Uluslararası Konferans Merkezi'ne geldi.

Esad da zirveye katılıyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da dün akşam zirveye katılmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti.

Suriye Devlet Başkanlığı'ndan dün akşam yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı Beşar Esad, işgal altındaki Filistintopraklarındaki durum ve Gazze Şeridi'nde yaşanan, her gün yüzlerce şehit ve yaralanmaya neden olan ve eşi benzeri görülmemiş bir insani kriz yaratan İsrail saldırganlığının görüşüleceği acil zirveye katılmak üzere bugün Suudi Arabistan Krallığı'na gidiyor" denildi.

Zirvenin gündemi

Zirvede İsrail'in Gazze’de başlattığı saldırıları ele alınacak. Ayrıca İslam dünyasının temsilcilerinin, gelişmeler karşısında atılacak somut adımlar hakkında fikir alışverişinde bulunması öngörülüyor.

Zirve oturumunda hitapta bulunacak Erdoğan'ın, katılımcı liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de bekleniyor. Ancak Beşar Esad ile görüşüp görüşmeyeceği bilinmiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli