İsrailli Kürtlerden Rojhılat ve İran’daki gösterilere destek

11-10-2022
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – İsrail’in başkenti Orşelim’de yaşayan Kürtler, Jina Emini’nin katledilmesinin ardından İran ve Rojhılat’ta başlayan gösterilere destek için etkinlik düzenlendi.

Orşelim’de Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Katamon semtinde dün bir araya gelen bir grup, Jina (Mahsa) Emini’nin İran “ahlak polisi” tarafından katledilmesini kınadı.

“Jin, Jiyan, Azadi” (Kadın, Hayat, Özgürlük) sloganı atan grup, İran ve Rojhılat’ta başlayan gösterilere de destek verdi.

İsrail'in dört bir yanında kadınlar geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden İranlı kadınlar için destek mesajları paylaşarak Jina Emini’yi unutmayacaklarına dair söz vermişti.

Jina Emini, 13 Ekim 2022'de Tahran'da “ahlak polisi” tarafından başörtüsünü İslami kurallara uygun şekilde takmadığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Emini, gözaltında tutulduğu polis merkezinde bayılmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Jina Emini hastanede 3 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Jina'nın babası Emjad Emini, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, Jina ile birlikte gözaltına alınan kişilerin, polislerin Jina’nın kafasına vurduğunu kendisine söylediğini aktarmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli