İsrailli araştırma şirketinden ‘Hizbullah’ ve ‘Lübnan’ iddiası

11-05-2024
Etiketler İsrail Filistin Gazze Lübnan Hizbullah Savaş
A+ A-

Haber Merkezi - İsrailli araştırma şirketi Alma, askeri yetkililerin, İsrail’in 2026 yılında Hizbullah ve Lübnan ile yeni bir savaşa girmeyi planladığını öne sürdü.

Alma tarafından yayınlanan bir raporda, askeri yetkililerin Orta Doğu'da yeni savaşın daha gerçekleşmesini bekledikleri belirtildi.

Alma Merkezi Araştırma Dairesi Başkanı Tal Be'eri olası savaşla ilgili, "Asıl sorun Hizbullah'ın hassas silah projesi. Ellerinde 330 kilometre menzile ve 10 metreye kadar çarpma yarıçapına sahip Fateh-110 füzeleri var. Böyle bir füze Lübnan'dan fırlatılsa bile Tel Aviv'deki bir arabayı vurabilir” ifadelerini kulllandı.

Şirket ayrıca, 2026 yılında Hizbullah'ın kuzeyden küçük gruplar halinde saldırarak Hamas'ın yaptığına benzer bir savaş çıkarma isteğinde olduğunu öne sürdü.

İsrailli üst düzey subaylardan biri olan Gershon HaCohen ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İran'a değinerek, "İran'ın Dini Lideri Hamaney, Mescid-i Aksa'da namaz kılacağına inanıyor; bu da hem kendisine hem de Hizbullah'a, İsrail yok edilinceye kadar savaşmak için bir neden veriyor" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli