MERMİ YAĞDI - Sınırda panik ve teyakkuz! (YENİLENDİ)

08-06-2016
Rûdaw
Etiketler Kilis Doçka Uçaksavar Panik Dereboyu Caddesi
A+ A-

Haber Merkezi - Suriye’den Kilis’e atılan roket mermilerinin ardından bu defa da uçaksavarlarla ateş açılırken, IŞİD’in bulunduğu alanlar bombalandı.


Kilis kent merkezine saat 08.15 sıralarında Suriye’den ateşlendiği tahmin edilen Doçka uçaksavar mermileri, Dereboyu Caddesi Osmangazi Mahallesi üzerindeki Ferahlı, Bayraktar, Ali Kudeyt sokaklarında bulunan evlere isabet etti.

 

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken mermiler Mehmet Uluğcan Ortaokulu’nun duvarına da denk geldi.

 

Halk panik yaşarken olay yerine çok sayıda polis ekibi ile olay yeri inceleme ekipleri sevkedildi.

 

Düşen Doçka mermilerinin sayısının net olmamakla birlikte 20 civarında olduğu öğrenildi.

 

Evine mermi isabet eden Selahattin Yılmaz, “Sabah saat 08.10 sıralarında aşırı silah sesi duyduk ve panik olduk. Evimizin bahçesine çıktığımızda yerde bir mermi gördük. Çok şükür can kaybı olmadığı için kendimizi şanslı hissediyoruz” dedi.

 

Havadan - karadan operasyon

 

Öğleden sonra ise, Kilis’in karşısındaki köylerdeki IŞİD hedefleri, karadan Fırtına obüsleri, havadan ise koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından vuruldu.


Kilis'in Arpakesmez köyünün karşısında bulunan Suriye’nin Düden, Kefarganni ve Kefre köylerini elinde bulunduran IŞİD ile muhalif grupların oluşturduğu Fetih Ordusu arasındaki çatışmalar aralıklarla devam ediyor.

 

Bölgedeki IŞİD mevzileri ise koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından öğleden sonra hedef alındı. Türkiye sınırında konuşlu topçu birlikleri ise hareketlilik saptadığı Fırtına obüsleri ile top atışıyla vurdu.


Sık sık uçaklar tarafından bombalanan IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor.

 

Sınır hattında güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılırken, Suriye tarafından zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuluyor. (Ajanslar)

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli