Lübnanlı mültecilerin Irak'a akını sürüyor: 897 kişi daha geldi

Haber Merkezi- Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, Lübnanlıların Irak'a akınının devam ettiğini ve son olarak 897 kişinin daha Enbar'daki Kaim sınır kapısından ülkeye giriş yaptığını duyurdu.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Lübnan'da yaşanan çatışmalar nedeniyle ülkeyi terk eden ailelerin Irak'a gelmeye devam ettiğini ve bakanlık personelinin aileleri karşılamaya devam edeceğini belirtti.

Bakanlık açıklamasında, Enbar ilindeki Kaim sınır kapısından 897 Lübnanlının daha Irak'a giriş yaptığını ve kendilerine her türlü kolaylığın sağlanacağı ifade edildi.

Kaim sınır kapısı, Irak ile Suriye arasındaki ana geçiş noktası olup Irak'ın batısındaki Enbar vilayetinde yer almaktadır. 

Çatışmalar nedeniyle şu ana kadar yaklaşık 7 bin Lübnanlı Irak'a sığındı

Şu ana kadar yaklaşık yedi bin Lübnanlı, Enbar ilindeki Kaim sınır kapısı ile Bağdat ve Necef havalimanları üzerinden Irak'a ulaştı.

İsrail'in Beyrut ve Lübnan'nın güneyine yönelik yoğun saldırıları sonucunda, Lübnan'dan 1,2 milyondan fazla kişi yaşadıkları yerleri terk etti. 

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı ise ülkeye gelen Lübnanlıların bir bölümünün Necef ve Kerbela kentlerine yerleştirildiğini aktardı.              

İsrail’in Lübnan’a 23 Eylül’de başlattığı saldırılarında şu ana kadar 1181 kişi öldü, 3318 kişi yaralandı.