İsrail savaş uçakları Beyrut'u bombaladı

Haber Merkezi – İsrail savaş uçakları, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyine saldırı düzenlediği öğrenildi.

Lübnan'a saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Lübnan-Suriye sınırında yer aldığını iddia ettiği 3,5 kilometre uzunluğundaki bir yeraltı tünelini vurduğunu öne sürdü.

Ordudan yapılan açıklamada, Lübnan-Suriye sınırında 3,5 kilometre uzunluğunda bir tünel bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun 3 Ekim Perşembe günü düzenlediği hava saldırısıyla söz konusu tüneli bombaladığı aktarıldı. Söz konusu tünelin Suriye'den Lübnan'da Hizbullah'a silah transferi ve silahların depolanması için kullanıldığı iddia edildi.

İsrail, son günlerde Hizbullah'a silah transferi yapıldığı iddiasıyla Suriye-Lübnan sınırındaki bölgelere bir dizi hava saldırısı düzenlemişti.

Lübnan Ulaştırma Bakanlığı, İsrail'in Suriye sınırının Lübnan tarafına düzenlediği saldırıda sivillerin İsrail'in saldırılarından kaçarak Suriye'ye geçmek için kullandığı yolun kapandığını açıklamıştı. Bakanlık, saldırıda yol üzerinde 4 metre genişliğinde bir krater açıldığını da belirtmişti. 

Öte yandan, Hizbullah da dün gece başkent Beyrut'un güneyinin İsrail tarafından hedef alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İsrail uçakları, enkazı kaldırmak ve yaralıları kurtarmak için çalışan sivil savunma ekiplerine saldırılar düzenliyor" denildi.

İsrail'in söz konusu saldırılarında bir sivil savunma mensubunun hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, Lübnan hükümetine ve ilgili uluslararası kurumlara eylemi kınama çağrısı yapıldı. İsrail, dün gece Beyrut'un güneyine yönelik 23 Eylül'den bu yana en şiddetli saldırılarından birini gerçekleştirmişti.