IŞİD’linin cebindeki basın kartı…

04-05-2016
Rûdaw
Etiketler Alekseı Alekseev sarp Sınır Kapısı G-20 Hacı Mehmet Güdül Basın kartı
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye’nin Antalya kentinde, IŞİD üyesi olarak, G20 Liderler Zirvesi öncesinde yapılan istihbarat ve operasyonlar kapsamında, 9 Kasım 2015 tarihinde tutuklanan ve bu yılın Ocak ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Gürcü uyruklu Rus vatandaşı Alekseı Alekseev hakkında, Cumhuriyet Savcısı Hacı Mehmet Güdül, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne mütalaasını verdi.

 

Savcısı Hacı Mehmet Güdül, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin Alekseı Alekseev'in ve evinde ele geçirilen yeşil haki renkli kamuflaj kıyafetlerin, Suriye'de IŞİD kontrolündeki bölgelerde kullanıldığının belirlendiğini kaydetti.

 

Güdül ayrıca, “IŞİD çocuk savaşçıya infaz yaptırdı” başlıklı video görüntülerde de benser kıyafetlere rastlandığını belirterek, Alekseev hakkında, silahlı terör örgütüne mensup olmak suçundan, 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

 

Geçtiğimiz Ocak ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra iadesini isteyen sanık, Rusya Federasyonu'na geri gönderilmek üzere polis tarafından Ağrı Göç İdaresi İl Müdürlüğü'ne bağlı bir birimde tutuluyor.

 

Türkiye'de yaşayan ve kod adı “Ebu Zekeriya” ve “Ali” adlı 2 örgüt mensubunun, Abdula Abdullaev’in yürüttüğü “Türkiye Sorumlusu” görevine Alekseı Alekseev'in getirilmesi için, IŞİD liderleriyle görüştükleri de dava dosyasına girdi.

 

34 yaşındaki sanık, 12 Ekim 2014 tarihinde, Artvin-Hopa'ya bağlı Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmış ve Antalya'da yaşamaya başlamıştı.

 

Sanığın, Alexev Alexey Tarielovic adına düzenlenmiş olan, isim ve resim bölümleri kapatılan “İslami Bağımsız Muhabir” basın kartıyla, Antalya'da o dönem yapılacak olan G 20 Liderler Zirvesi'nde saldırı düzenlemeyi planladığı da dosyada ter alıyor.

 

Alekseev, tutuklu olarak katıldığı ilk duruşmada suçlamaları reddederek, "IŞİD üyesi değilim. Ben Ruslar’a yönelik gayrimenkul satışları yapıyordum. Bilgisayarımdaki silahlı ve kamuflajlı kişilerle bir ilgim yok. Ben hiç Suriye'ye gitmedim. Oradan kurtulmak isteyenler bana ulaşıyordu" demişti.

 

Davanın ikinci duruşması 27 Eylül 2016'da yapılacak.

 

2015’te Irak'ta, 7 yaşındaki çocuğun eline silah vererek infaz yaptıranın, Rus vatandaşı Alekseı Alekseev olabileceği iddia edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli