Hizbullah yetkilisinden Lübnan dışından gelecek savaşçılar hakkında açıklama

2 saat önce
Zana Kayani
Etiketler Galib Ebu Zeyneb Hizbullah Lübnan Hizbullahı İsrail
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Lübnan Hizbullahı Siyasi Konseyi Üyesi Galib Ebu Zeyneb, Hizbullah'ın İsrail ordusuna karşı savaşmak için başka ülkelerden savaşçılara ihtiyaç duymadığını belirterek, Hizbullah’ın her duruma hazırlıklı olduğunu söyledi.

Rûdaw TV'de saat 14:00 bültenine konuk olan Ebu Zeyneb, haber spikeri Zana Kayani'nin sorularını yanıtladı. İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine kara harekâtı düzenlemeye hazırlandığını ve Lübnan halkının büyük bir kısmını yerinden etmeye çalıştığını ifade etti.

Ebu Zeyneb, İsrail ordusunun Lübnan sınırlarına doğru ilerlediğini ve Hizbullah'ın karşılık vermeye hazır olduğunu vurguladı. Sınır bölgelerindeki çatışmalar nedeniyle İsrail'in ağır kayıplar verdiğini iddia eden Ebu Zeyneb, İsrail'den 8 askerin öldüğünü, 50 askerin ise yaralandığını öne sürdü.

Hizbullah’ın eski Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail tarafından hedef alınmasına ilişkin soruları da yanıtlayan Ebu Zeyneb, Nasrallah’ın öldürülmesinin büyük bir mesele olduğunu ve göz ardı edilemeyeceğini belirtti.

Nasrallah’ı "direnişin büyük bir sembolü" olarak tanımlayan Ebu Zeyneb, “Hizbullah'ın morali, yaşanan tüm acılara rağmen bozulmadı; aksine daha büyük bir azim ve savaşma kararlılığı oluştu” dedi.

İsrail ordusunun olası Lübnan saldırıları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ebu Zeyneb, "İsrail ordusu Lübnan’a giremez ve bu savaşı kazanamaz" ifadelerini kullandı.

"Savaşçıya ihtiyacımız yok"

Iraklı silahlı grupların, gençleri Lübnan'da savaşmaya teşvik etmesi hakkında da konuşan Ebu Zeyneb, Hizbullah'ın başka savaşçılara veya çatışma tecrübesi olan kişilere ihtiyaç duymadığını vurgulayarak, Hizbullah’ın savaş ve savunma için kapsamlı bir plana sahip olduğunu belirtti.

Ayrıca, Irak'ın içişlerine karışmadıklarının altını çizen Ebu Zeyneb, Irak hükümeti ve Heşdi Şabi güçlerinin gerektiğinde üzerine düşeni yaptığını ifade etti.

Iraklılara teşekkür eden Ebu Zeyneb, "Iraklı kardeşlerimiz, hükümet ve devlet olarak bize sundukları her şey için teşekkür ediyoruz. Irak, hiçbir zaman Lübnan halkını yalnız bırakmamıştır" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli