İsrail’in Şam’a düzenlediği hava saldırısında Nasrallah’ın damadı da öldürüldü

Haber Merkezi - İsrail’in dün Suriye’nin başkenti Şam’ın Mezze Mahallesi'ndeki 3 katlı bir binaya düzenlediği hava saldırısında,  geçen hafta öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın damadı Hasan Kasir’in de öldürüldüğü öne sürüldü.

Dün akşam saatlerinde Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail Hava Kuvvetleri’nin Şam’da Mezze Mahallesi'ndeki bir konuta saldırı düzenlediğini, saldırıda 3 sivilin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de hava saldırısında 3 kişinin öldüğünü, saldırının güvenlik karargâhları ve büyükelçiliklerin bulunduğu mahalleye son günlerde düzenlenen ikinci saldırı olduğunu bildirdi.

İsrail medyası ise bir Nasrallah'ın damadı Hasan Kasir’in Şam’a düzenlenen saldırıda öldüğünü ileri sürdü.

Hasan Kasir’in öldürüldüğü haberi, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından da doğrulandı. Kuruluşun açıklamasında, “Hasan Nasrallah’ın damadı Hasan Cafer Kasir, Şam’ın Mezze Mahallesi'ndeki bir apartman dairesini hedef alan İsrail saldırısında hayatını kaybeden iki Lübnanlıdan biriydi” denildi.

Edinilen bilgiye göre Kasir, İsrail Ordusu tarafından dün Lübnan’ın başkenti Beyrut’a gerçekleştirilen hava saldırısında öldürülen üst düzey Hizbullah komutanı Muhammed Cafer Kasir’in kardeşiydi.