Milletvekili aday adayı olan Diyarbakırlı kapıcı: Kapıcıların haklarını savunacağım

28-03-2023
Etiketler Yeşil Sol Parti Milletvekili Aday Adayı Abdülrezak Memiş Kapıcı Diyarbakır
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – 11 yıldır Diyarbakır’da kapıcılık yapan Abdülrezak Memiş, Yeşil Sol Parti’den aday adaylık başvurusu yaptı.

Rûdaw’a konuşan Abdülrezak Memiş, “28. Dönem milletvekilliği için Yeşil Sol Parti’den aday adaylığı başvurusu yaptım. Kapıcıların haklarını savunmak istiyorum. Partimiz bize şans tanırsa parlamentoya gireceğiz” dedi.

Şimdiye kadar sadece zenginlerin milletvekili olduğunu ifade eden Memiş, bu durumu büyük bir haksızlık olarak niteleyerek işçilerin de parlamentoya girmesi gerektiğini söyledi.

Her kesimden insanın milletvekili olması gerektiğini aktaran Memiş, “Fabrikatörler milletvekili oluyor, çok parası olanlar milletvekili oluyor, profesörler gidip milletvekili oluyor; biz kapıcılar neden milletvekili olmayalım, biz de insan değil miyiz?” ifadelerini kullandı.

İşini kendisini tanıtmak için bir fırsata dönüştüren Memiş, sokakta karşılaştığı kişilerle selamlaşıp muhabbet ediyor.

Memiş’i tanıyan esnaflar da onun aday adaylık başvurusu yapmasından hoşnut. Rûdaw’a konuşan bir esnaf, “Meclise girip orada bizi temsil etsin. Komşumuz, dostumuz, arkadaşımızdır; iyi bir insan ve onu daima destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Memiş’i desteklediğini belirten başka bir esnaf da “O arkadaşımız kazanıp meclise girsin, haklarımızı savunsun. Oyumuzu ona vereceğiz” diye belirtti.

Memiş, Yeşil Sol Parti’nin kendisi aday göstermesi durumunda meclise ve siyasete yeni bir renk geleceğini ifade ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli