VİDEO - Yüzlerce kişi 'fosil yakıtlara karşı’ çıplak bisiklet turuna katıldı

27-08-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Philadelphia ABD Bisiklet Dünya Çıplak Bisiklet Turu
A+ A-

Haber Merkezi – Bu yıl yüzlerce kişi ABD’nin Philadelphia kentinde "Dünya Çıplak Bisiklet Turu" kapsamında güvenli bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla pedal çevirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya Eyaleti'ne bağlı Philadelphia kentinde 14. Philly Çıplak Bisiklet Turu düzenlendi. Yüzlerce çıplak kentin ana caddelerinde ve turistik yerlerinde bisikletleri ile yola çıktı.

İlki 2009'da düzenlenen geleneksel bisiklet turu, güvenli bisiklet kullanımını teşvik etmek ve fosil yakıtların tüketimini azaltmayı amaçlıyor.

Birçoğu vücutlarına bu sloganları yazarak toplumda farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Organizatörler katılımcılara "cesaret edebildikleri kadar çıplak" olmalarını söylüyor.

Bu yıl 21 kilometre süren parkurda yine şehrin simge yerleri tercih edildi. Bisikletçiler, "Rocky" filmlerindeki merdivenlerin bulunduğu Philadelphia Sanat Müzesi'ni, tarihi Belediye Binası'nı, Tony Rittenhouse Meydanı'nı ve South Street eğlence alanını ziyaret etti. Yolculuk Bağımsızlık Salonu'nda sona erdi.

Etkinliğe New Jersey'den katılan Garry J. Gadikian, "Bu çok özgürleştirici bir deneyim ve bu hayatınızda bir kez yapmanız gereken bir şey" dedi.

New York City'de bilgi teknolojisi alanında çalışan Christopher Jordan da bu geziye ilk kez katıldığını söyledi.

Bunun "çıplak olmaktan çok daha fazlası" olduğunu düşünen Jordan, "Bu sadece kendi vücudunuzla kendinizi rahat hissetmenizdir ve diğer insanlara da bakmak, insanların kendi bedenlerinde nasıl rahat hissettiklerini görmek de problem olmuyor" diye konuştu.

Organizasyona bu yıl bisikletlerin yanı sıra scooterlar, e-bisikletler, paten ve kaykaylarla katılım gerçekleşti. Organizatörler ayrıca her türlü fiziksel veya cinsel tacizi yasaklayan bir davranış kuralları da belirledi.

Etkinliğe katılanlardan Solaria Chee, “New York çok gelişmiş bir kent ancak orada böyle bir festivalin düzenlenebileceğini ve insanların bu şekilde şehir içerisin de tur atabileceğini düşünemiyorum. Philadelphia bu konuda daha özgür bir kent ve yıllardır bu festival düzenleniyor” dedi.

Philadelphia'da düzenli olarak bisiklete binen etkinlik yöneticisi Wesley Noonan-Sessa da "çıplaklığın cinsellikten arındırılmasına" yardımcı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda etkinlik Eylül ayında yapılıyordu ancak yeterince sürücüler üşümekten şikayat ettikleri için bu yıl Ağustos ayında gerçekleştirildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli