Suriye'den kaçışını bilgisayar oyunu yaptı

27-08-2019
Rûdaw
Etiketler Suriye Avusturya Abdullah Kerem Bilgisayar Oyunu
A+ A-

Haber Merkezi - Suriyeli grafik tasarımcısı Abdullah Kerem, Suriye’den Avusturya’ya kaçışının hikayesini bir bilgisayar oyununa dönüştürdü.

 

21 yaşındaki Suriyeli grafik tasarımcısı Abdullah Kerem’in Suriye’den Avusturya’ya kaçışının hikâyesini “Path Out” (Kaçış Yolu) adlı bilgisayar oyununa dönüştürdü.

 

"Path Out” (Kaçış Yolu) adlı oyunda kullanıcıları hayal gücü ile yaratılmış dünyaların yerine sert bir gerçeklik bekliyor.

 

Kerem'in rolünü üstlenen oyuncular, güzergah boyunca çoğunluğunu Kerim’in şahsen aşmak zorunda kaldığı engelleri aşıyor.

 

 

Grafik tasarımcısı, oyun süresince yanda beliren kısa açıklayıcı video kliplerde de esprili bir şekilde örneğin basmakalıp kültürel yaklaşımlardan bahsediyor ve oyunda evinin önünde neden bir adaba değil de bir devenin "park edilmiş” olduğunu açıklıyor.

 

Alman haber ajansı dpa'ya konuşan Kerem, videoların tavsiyeler içerdiğini, bağlamları açıkladığını ve hikayenin arkasında, oyunlarda gösterilen durumlardan geçmiş bir insanın bulunduğunu söylüyor ve "Oyunun asıl amacı, mültecilerin durumunu anlamak" diyor.

 

Haziran ayından bu yana demo versiyonu bulunan oyunun nihai versiyonu henüz yayınlanmadı.

 

"Path Out” oyununun arkasında, toplumsal konulara parmak basan oyunlar alanında uzmanlaşan Karlsruhe merkezli Causa Creations şirketi bulunuyor.

 

Kaynak: DW

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli