Dolandırıcılıktan tutuklanan Nihal Candan tahliye edildi: 40 kilonun altına düştü

27-04-2024
Etiketler Nihal Candan Dolandırıcılık Tahliye
A+ A-

Haber Merkezi – Dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanan fenomen kardeşlerden 'anoreksiya'ya yakalanan Nihal Candan aşırı zayıfladığı için tahliye edildi.

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla 5.5 ay önce tutuklanan sosyal medya fenomeni Candan kardeşlerden Nihal Candan'ın cezaevinde başladığı yemek yememe eylemi hastalığa dönüştü.

'Anoreksiya' olan Nihal Candan'ın 37 kiloya kadar düştüğü öğrenilirken, Candan hakkında tahliye kararı verildi. Candan'ın tahliye kararının ardından annesi cezaevinin yolunu tuttu.

Geçen yıl fenomenlere düzenlenen operasyonlar da iki kardeş de mercek altına alındı.

‘Sazan sarmalı’ verilen bir yöntemle ucuz otomobil vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandıran bir şebeke ile birlikte hareket ettikleri iddia edilen Candan kardeşler 14 Kasım 2023'te gözaltına alındı, 16 Kasım'da da tutuklandı.

Açlık grevine girdi

İki kardeş Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne konuldu. Nihal Candan, tutuklanmasını protesto etmek için cezaevinde yemek yememeye başladı.

Hastaneye sevk talebi

Bir süre sonra yeme alışkanlığı bozulan Nihal Candan 'anoreksiya nevroza' adı verilen hastalığa yakalandığı öğrenildi.

'Yemek yememe hastalığı' olarak da bilinen bu rahatsızlık nedeniyle 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan'ın psikolojisinin de bozuk olduğu, cezaevinde tedavi gördüğü belirtildi.

Nihal Candan’ın serbest bırakılması sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları 81 yaşındaki Makbule Özer’in rahatsızlıklarına rağmen ikinci kez tutuklanması, yüzde 99 görme engelli yönetmen Çayan Demirel’in hapis cezasının onaylanması gibi hasta olan insanların tutuklanmasını hatırlattı. 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli