84 kişiye tecavüz edip öldüren seri katilin yargılandığı dava başladı

26-05-2021
Rûdaw
Etiketler Mikhail Popkov Rusya Seri Katil Kurt Adam
A+ A-

Haber Merkezi – Rusya’da “Kurt adam” lakabıyla tanınan ve daha önce 84 kadını öldürdüğünü itiraf eden Mikhail Popkov isimli seri katilin yargılanmasına başlandı.

Doğu Sibirya’da, 84 kadını öldürdüğünü itiraf eden eski polis memuru Mikhail Popkov’un yargılandığı dava, Irkutsk Bölge Mahkemesinde görüldü.

Azerbaycan Sonxeber.az sitesinde yer alan habere göre, “insanlık tarihinin en korkunç manyaklarından biri” olan Mikhail Popkov, daha önce kurbanlarını acımasızca öldürdüğünü ve onlara tecavüz ettiğini itiraf ettiği için iki kez müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberde, Popkov’un cinayetleri, Doğu Sibirya’nın Irkutsk bölgesinde Buryatia Cumhuriyeti'ndeki Chita ve Primorye bölgelerinde işlediği bilgisine yer verildi.

Popkov, 2012 yılında cinayetlerin baş şüphelisi olarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış, yapılan testler sonucu akıl sağlığının da yerinde olduğu saptanmıştı.

“Kurt adam” lakaplı seri katilin 1992 yılından 2010’a kadar 81 kadını öldürdüğü tespit edilirken, 2019 yılında soruşturmada 3 kadını daha öldürdüğünü itiraf etmişti.

Ancak resmi verilere göre kurban sayısı 100'den fazla.

Olayın ortaya çıkması Rusya’da infiale yol açmış, yerel basın “Kurt adam” lakaplı caninin açıklamalarına geniş yer vermişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli