Ajda Pekkan’dan sokak köpeklerini uyutma tasarısına tepki: Bizi de uyutsunlar

25-05-2024
Rûdaw
Etiketler Ajda Pekkan Sokak köpekleri Uyutma İtlaf
A+ A-

Haber Merkezi – Sanatçı Ajda Pekkan, Antalya'da verdiği konserde sokak köpeklerinin uyutulmasını (itlaf) öngören yasa tasarısına tepki gösterdi.

Sosyal medyada viral olan videoda Ajda Pekkan hayvanların masum olduğuna dikkati çekerek uyutulma fikrine karşı çıkıyor ve “bizi de uyutun o zaman” diyerek tasarının kabul edilemez olduğunu vurguluyor.

Ajda Pekkan şu sözlerle tepkisini dile getirdi:

“Lütfen ses çıkarın. Yalvarıyorum size, eğer birazcık kıymetim varsa. Onlar masumlar; su istemezler, yemek istemezler. Verirseniz yerler. Kimseye zarar vermezler. Tabii ki başıboş köpekler olduğu zaman korkan insanlar oluyor, yanlış yapanlar da oluyor, hayvanlar da bunu anlıyor. Öyle bir hale geldim ki biraz radikal bir tipim zaten. Bakmayın böyle sahnede fış fış yaptığıma. Bizi de uyutsunlar o zaman.”

Yasa tasarısında ne var?

Basına yansıyan yasa tasarısının detaylarına göre sokaklardan toplanan köpekler 30 gün boyunca barınaklarda kalacak. Bu arada fotoğrafları çekilerek internette sahiplendirilmek üzere yayınlanacak. 30 gün içerisinde sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Ağrı Dağı / ANKA

İranlı dağcının cenazesi Ağrı Dağı’ndan indirildi

Açıklamada, 3 farklı bölgeye kurtarma istasyonları kurularak 4 bin 300 rakımda bulunan güvenli bölgeye getirilen kazazedenin naaşının dün saat 17.05 itibarıyla dağdan indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi.