Kendini at sanan boğa Aston dünyaya nam saldı

Haber Merkezi - Kuzey Fransa'da yaşayan Sabine Rouas’un 1.400 kiloluk boğası Aston tam bir at gibi davranıyor. Aston inekler yerine atlarla arkadaşlık ediyor, sahibi jokeylik yapıyor ve hatta engeller üzerinden atlıyor.

Fransa'nın Verdun kentinde yaşayan Sabine Rouas, Aston ile beş yıl önce Lüksemburg sınırı yakındaki bir inek çiftliğinde tanıştı.

Yeni doğan buzağıyla yakın bir bağ kurdu, ardından çiftçiyi onu satın alma konusunda ikna etti.

43 yaşındaki Sabine Rouas, küçük Aston'ı artık 10 yaşında olan midillisi Sammy ile birlikte büyüttü. Yavru buzağının atına öğrettiği numaraları öğrendiğini fark etmeye başladı.

Hızla tırıs, dörtnala koşma, durma, geri gitme ve komutla etrafında dönme konusunda ustalaştı. Hatta Sabine'nin sesine tıpkı bir at gibi tepki vermeye başladı.

1,4 ton ağırlığına rağmen, sırtında Sabine ile terbiye ringinde bir metre yüksekliğindeki çitlerden atlamayı öğretmesi sadece 18 ay sürdü.

Şimdi Rouas ile Aston, becerilerini sergilemek için Avrupa'daki şenliklere ve at gösterilerine katılıyor.

Sabine Rouas, "Dürüst olmak gerekirse, bunu ben keşfetmedim. Dünyanın dört bir yanına bakın, insanlar her türden hayvana biniyor, devekuşları, develer ve fillere" diyor

Aston, Meuse bölgesinde ve şimdi de tüm dünyada soslay medyadan tanınan ünlü bir hayvan haline geledi.

Rouas'ın eşi Yannick Kirschhoffer, boğanın sosyal medya yöneticisi ve Aston'ın TikTok’ta 62.000 hayranı, 90.000 YouTube aboneliği ve Facebook'ta neredeyse aynı sayıda takipçisi var.

Rouas, "Onu ilk alıp getirdiğimde tamamen deli olduğumu söylediler ve bu doğru, nasıl davranacağım konusunda hiçbir şey bilmiyordum" diye anlattı.

Sabine Rouas boğasını bir at gibi eğitti. Kolay değildi. Üç ayda en az 38 kez genç boğanın sırtından düştü. Ama daha sonra Aston bir gösteri boğası oldu. küçük engelleri aşıyor, dört nala koşuyor, yanlara doğru zıplıyor.

Rouas, "Aston beni ata binerken izledi ve aynı şeyi yapmak istedi. Onları izleyerek çok şey öğrendi, biz de onun taklit yeteneği üzerinde oynadık” diye belirtiyor.

Aston’ın inatçı olduğunu belirtren Rouas, "İnsanlar bana Aston'ın kendisinin bir at olduğunu düşündüğünü söylüyor ve onları taklit etmeyi sevdiğini. Ama istemediği hiçbir şeyi ona yaptıramam” diyor.

O bi sosyal medya fenomeni ve aynı zamanda neşe kaynağı. Aston binicilik etkinliklerinde performans sergilemek için çok talep alıyor ayrıca markaların reklam filmlerinde rol alıyor.

Rouas, "İnsanlar boğalarına nasıl bineceklerini sormak için benimle iletişime geçiyor. Tavsiyeler veriyorum. İnanamıyorum, ta Japonya'ya kadar ünlü” diye anlatıyor.