Katarlı diplomattan İngiliz kadına taciz

23-11-2019
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi- İngiliz kadın Deanne Kingson (58), Londra’da Katar Büyükelçiliğinde çalıştığı dönemde Katarlı diplomatların kendisiyle cinsel ilişkiye girmek istediğini ve seks partileri düzenlemesi istediğini söyleyerek şikayetçi oldu.

Katar Büyükelçiliği’nde sekreter olarak görev alan Deanne Kingson’ın, Mayfair’deki ofiste sürekli sözlü tacize maruz kaldığını söyleyerek açtığı dava dün sonuçlandı.

Büyükelçilikte çalışan diplomatların kendisini sözlü olarak taciz ettiğini ve haksız yere işten çıkarıldığını açıklayarak başvuruda bulunan Kingson’a birçok medya kuruluşu yer verdi.

Kingson, büyükelçilikte çalıştığı sürece diplomatların kendisini sözlü olarak taciz ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Çok zorlandığım bir dönemdi. İntihar etmeyi düşünüyordum. Sürekli benimle cinsel ilişki kurmak için yalvarıyorlardı ve benim seks partisi düzenlememi istiyorlardı. Katarlı diplomatları reddettikten sonra ofis çalışanlarının ahlaksız teklifleri arttı. Elçilikte çalışanlar, 19 yaşındaki kızımla cinsel ilişkiye girmek ile ilgili açıklamalarda ve taleplerde bulundu.”

Çalışanların ayrımcılığına maruz kaldığını dile getiren Kingson, işten haksız yere çıkarıldığını söyledi.

2006 yılından 2014 yılına kadar büyükelçilikte çalışan Kingson’ın Arapça diline de hakim olduğu açıklandı.

Mahkeme kayıtlarına göre Katar’ın eski Büyükelçisi Fahed Al-Mushairi ve bir diğer diplomat Ali Al Harjri’nin kendisine sözlü tacizde bulunduğunu açıklayan Kingson, toplamda 390 bin İngiliz poundu (yaklaşık 2.8 milyon TL) tazminata hak kazandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli