Tarikat soruşturmasında 21 cesede ulaşıldı

Haber Merkezi – Kenya'da Paul Mackenzie Nthenge adlı tarikat lideri, takipçilerine “İsa ile tanışmak” için açlıktan ölmelerini söylediği iddiasıyla gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında, 21 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Kenya'da Cumartesi günü yetkililer, takipçilerine “İsa ile tanışmak” için kendilerini aç bırakmalarını söyleyen Paul Mackenzie Nthenge'nin tutuklandığını bildirdi.

Ardından başlatılan soruşturma kapsamında, sahil kasabası Malindi'nin dışındaki Shakahola ormanındaki mezarlarda 21 kişinin cesedine ulaşıldı. Polis, ceset sayısının daha da fazla olabileceğini aktardı.

Polis ayrıca, kurbanlar arasında en az 3 çocuğun da olduğunu söyledi.

Hayatını kaybeden kişilerin kesin ölüm nedeninin tespit edilmesi için DNA örnekleri alınarak, çeşitli testler yapılacak.

Paul Mackenzie Nthenge'nin takipçilerini “açlıktan ölmeleri durumunda Hz. İsa ile tanışacaklarını” söylediği iddia edildi.

Bir kilisede vaiz olan Nthenge, 2 çocuğun açlıktan ölmesi üzerine geçen ay gözaltına lınmış ve 100 bin Kenya şilini karşılığında kefaletle serbest bırakılmıştı.

Polis , "İsa ile tanışmak" için kendilerini aç bırakmalarını söylediği bildirilen dört takipçinin cesetlerini keşfettikten sonra 15 Nisan'da tutuklandığını bildirdi .

Polis, 15 Nisan'da kendilerini açlıktan öldürdüğünden şüphelenilen 4 kişinin cansız bedeninin bulunmasının ardından tekrar Nthenge'i gözaltına almıştı.