VİDEO - Bu festivalde, ağlayan ilk bebek kazanıyor

Haber Merkezi - Japonya’da düzenlenen Ağlayan Bebek Sumo Festivali’nde, iblis maskeleri takan personel, yarışan bebekleri ağlatmaya çalışıyor ve ağlayan ilk bebek kazanan ilan ediliyor.

Koronavirüs pandemisinden sonra ilke kez düzenlenen festivalde düzinelerce Japon bebek haykırarak ağlıyor ve ağlamanın bebeklere sağlık getirdiğine inanılıyor.

Geleneksel Sumo önlükleri giydirilen bebekler, cumartesi günü Tokyo'daki Sensoji Tapınağı'nda karşı karşıya geldi.

İblis maskeleri takan personel, bebekleri ağlatmaya çalıştı ve bağırarak ağlayan ilk bebek zafere ulaşmış oldu.

Sekiz aylık bir bebeğin annesi Hisae Watanabe, AFP'ye verdiği demeçte, “Bir bebeğin sağlık durumunu ağlama şeklini dinleyerek anlayabiliriz. Bebeğim bugün gergin olabilir ve çok fazla ağlamayabilir ama ben onun sağlıklı ağladığını duymak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinliği düzenleyen Asakusa Turizm Federasyonu Başkanı Shigemi Fuji, bazı insanların bebekleri ağlatmalarının korkunç olduğunu düşünebileceğini söyleyerek “Ancak Japonya'da çok ağlayan bebeklerin de sağlıklı büyüdüklerine inanıyoruz. Bu tür etkinlikler Japonya'nın birçok yerinde gerçekleştirilir” dedi.

Organizatörler, dün düzenlenen yarışmaya toplam 64 bebeğin katıldığını belirtti.

Genellikle ağlayan ilk bebeğin yarışmayı kazanması geleneği yaygın olsa da ağlayan ilk bebeğin kaybettiği yarışmalar da var.