Kürt ve Rus güzelleri yarışma dışı

Bangkok/Stockholm (Rûdaw) – Tayland’da düzenlenen “Miss Grand International 2015” güzellik yarışmasına Kürdistan ve Rusya adına katılan adaylar, yarışmadan çekildi.

 

Kürt ve Rus güzeller, organizasyonda ciddi aksaklıklar olduğunu ve adaylara kötü muamale yapıldığını gerekçe göstererek yarışmadan çekildiklerini belirtirken, yarışmayı düzenleyen komite iki adayın da kuralları ihlal ettikleri gerekçesiyle diskalifiye edildiğini belirtiyor.

 

Kürdistan adına katılan Leyla Çupani (24), 12 Ekim’de Tayland’dan ayrılarak vatandaşı olduğu İsveç’e geri döndü. Rûdaw’a konuşan Çupani, “O yarışmaya Kürdistan’ı temsil etmek için katılmıştım ama çekilmeye karar verdim” dedi.

 

Çupani çekilme sebebine ilişkin, “Adaylara yönelik tavırları hiç mi hiç insanca değildi. Tayland’a vardığımda polis merkezinde zorla sözleşme imzalattılar bana... Ben Tayland yemeklerini yemiyordum, onlar da başka yemek vermiyorlardı” diye konuştu.

 

Yediği yemeklerden hastalandığını söyleyen Leyla Çupani, doktorun kendisine yediklerine dikkat edip birkaç gün dinlenmesini söylediğini ifade etti. Sağlığının düzelmemesi üzerine de Kürt güzeli, Tayland’dan ayrıldı. Uçak bileti ücreti de ödenmeyen Çupani, biletini kendisinin aldığını kaydetti.

 

Rus adayı Xenia Rosenberg de Leyla Çupani’den bir gün sonra yarışmadan ayrıldı.

 

Rûdaw’a konuşan Rosenberg de kötü muamele ve sağlık koşullarından dolayı bu kararı aldığını ifade etti. Xenia Rosenberg, yarışmanın bu derece profesyonellikten uzak olacağını tahmin etmediğini söyledi.

 

Rûdaw’ın ulaştığı Miss Grand International koordinatörleri ise iki adayın, kuralları ihlal ettikleri gerekçesiyle diskalifiye edildikleri bilgisini verdi.

 

Miss Grand International yarışması, 3 yıldır Tayland’da düzenleniyor. 2014 yılındaki yarışmaya Kürdistan Bölgesi adına Dalya Hasan katılmıştı.