Ahşap işinden paraya para demiyor

21-12-2018
Rûdaw
Etiketler Yusuf Özkan
A+ A-

Haber Merkezi- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde boş zamanlarını değerlendirmek için başladığı ahşap işinden para kazanmaya başlayan Yusuf Özgün, şehir dışından da sipariş aldığını söyledi.

 

Kızıltepe'de parke ve briket makinası satışı yapan Yusuf Özgün, işinden kalan boş zamanlarını değerlendirmek için ahşap işine başladı.

 

İlk başlarda evinin balkonunda başlayan Özgün, daha sonra işini büyüterek atölye açtı.

 

 

 

Hünerli elleri ile ahşaptan yüzlerce süs eşyası yapan Özgün, geri dönüşüme de büyük katkı sağlıyor.

 

Zamanını bu işte değerlendirdiğini belirten Özgün, şunları söyledi:

 

“Asıl mesleğim briket ve parke makinesi satışı. Bu aralar işlerimiz biraz durgun olduğu için ve makinelerimiz araç gibi değil hemen alınıp satılmıyor. 4-5 ayda bir makine satıyoruz veya satmıyoruz. Düşündüm ve taşındım bu boş zamanımı nasıl değerlendireyim diye. İlk önce bu mesleği hanıma balkonumda özel yapmak istedim. Daha sonra böyle bir yer açmayı düşündüm ve hobi olarak bunu yapmaya başladım.”

 

 

 

Ahşaptan yüzlerce süs eşyası yaptığını ve şehir dışından da sipariş aldığını söyleyen, Yusuf Özgün,“Geçenlerde bir fırının önünden geçerken, bir kütük gördüm ve alıp atölyeme getirdim. Bunu işledim ve vernikledim. Ortaya çok güzel bir ürün çıktı. Aslında ben bir nevi bu ahşabı yanmaktan kurtardım” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli