'Annem Urfalı, Kürtçe öğretirdi' dedi: Serdar Ortaç'tan 'Ahmet Kaya' pişmanlığı

Haber Merkezi – Ahmet Kaya’ya ödül töreninde çatal fırlatma olayıyla 1996 yılında gündeme gelen şarkıcı Serdar Ortaç, pişmanlığını dile getirerek “Kendimi kesmek istiyorum o yıla döndüğüm zaman” dedi.

1996 yılında Ahmet Kaya’ya çatal fırlatma olayıyla tartışma konusu olan şarkıcı Serdar Ortaç, bir sosyal medya platformunda katıldığı canlı yayında “annesinin Urfalı olduğunu ve kendisine Kürtçe öğrettiğini” söyledi.

Canlı yayında konuşan Ortaç, Ahmet Kaya ile yaşadığı olayın yeniden hatırlatılması üzerine, "Allah benim bin belamı versin" dedi.

Ahmet Kaya’yla yaşadığı olay nedeniyle milyon kere özür dilediğini vurgulayan Ortaç, şu ifadeleri kullandı:

"Kendimi kesmek istiyorum o yıla döndüğüm zaman. Sen hatırla abi. Ben 55 yaşındayım. O zamanlar Kürtçe konuşamazdın bile. Yalnız rahmetliye bakar mısınız? 96’da herif çıktı sahneye ve bunu yaptı ve herkese rağmen yaptı. Tutuklanacağını biliyorduk Reşit. Biliyordu herif. Yaptı bunu. Ne cesaretmiş ya. Çünkü müziği çok güzeldi. Allah bin belamı versin."

Ne olmuştu?

1999 yılında gerçekleşen Magazin Gazetecileri Derneği ödül törenine Ahmet Kaya, ödülünü almak üzere eşi Gülten Kaya ile katıldı.

Kaya ödülünü alırken sahnede bir konuşma yapmak istemiş ve şu sözleri söylemişti:

'Ben bu ödül için İnsan Hakları Derneği’ne, Cumartesi Anneleri’ne, tüm basın emekçileri ve tüm Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Bir de bir açıklamam var: Şu anda hazırladığım ve önümüzdeki günlerde yayımlayacağım albümde bir Kürtçe şarkı söyleyeceğim ve bu şarkıya bir klip çekeceğim. Aramızda bu klibi yayınlayacak yürekli televizyoncular olduğunu biliyorum, yayınlamazlarsa Türkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını bilmiyorum.'

Fakat bu sözler salonda büyük bir infial yarattı. Kimisi "Atın şu adamı" diye bağırırken, Gülten Kaya'nın ifadesine göre kimisi de "Sünnetsiz pezevenk" şeklinde Ahmet Kaya'ya hakaret ediyordu.

Kaya bulunduğu yerden öfkeli kalabalığa şu sözleri söyledi:

“Yuhlayan arkadaşlara da teşekkürler. Biz yaşamımız boyunca Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü savunduk ama Kürt halkının realitesini kabul etmeyen insanların da kafasından inmeyeceğiz, bu böyle biline.”

Bu esnada Padişah şarkısını söylemek üzere sahneye çıkan Serdar Ortaç, şarkının sözlerini değiştirerek harareti yükselen kitlenin adeta amigosu olmuştu:

“Bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil, padişah değil, Atatürk yolunda tüm Türkiye, Bu vatan bizim, ellerin değil”

Bu olayın ardından saldırıya uğrayan Ahmet Kaya, salonu terk etmek zorunda kalmıştı.

Ahmet Kaya, olaydan sonra yıllarca yurtdışında yaşamış ve 16 Kasım 2000'de Paris'te geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmişti.

 

 

Gazete Burada (@gztburada)'in paylaştığı bir gönderi