Bingöl'de Zazaca kurslar başlıyor

19-01-2020
Necmi Orta @sira_sibe_
Etiketler Bingöl Zazaca Halk Eğitim Merkezleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Bingöl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Zazaca Okuma-Yazma kursları açılıyor. Kurslar için başvurular alınmaya başladı.

Bingöl Merkez Halk Eğitim Merkezi sitesinde yer alan açıklamada, kurum bünyesinde Zazaca Okuma-Yazma kurslarının açılacağı belirtildi.

Açıklamada, Zazaca Okuma-Yazma kurslarına katılmak isteyenlerin bizzat kuruma gelerek veya kurumumuzun Online Kurs başvuru sitesi (http://bingolhem.gov.tr/) üzerinden müracaatta bulunabileceği duyuruldu.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Bingöl Üniversitesi’nden akademisyen-yazar Murat Varol, Zazaca ve Türkçe çağrıda bulunarak, “Bingöl Halk Eğitim Merkezi, Zazaca okuma-yazma kursları açıyor. Dilini öğrenmeye, okuyup-yazmaya hazır mısın? Başvurular alınmaya başlandı. Geç kalmayın” dedi.

Daha önce Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden oluşturulan bir komisyon, Zazaki 5-8’inci sınıf ders kitaplarını hazırlamış ve bu kitapların da tamamı onaylanmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Ağrı Dağı / ANKA

İranlı dağcının cenazesi Ağrı Dağı’ndan indirildi

Açıklamada, 3 farklı bölgeye kurtarma istasyonları kurularak 4 bin 300 rakımda bulunan güvenli bölgeye getirilen kazazedenin naaşının dün saat 17.05 itibarıyla dağdan indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi.