ABD'de ilginç olay: Hırsız çalmaya kalktığı helikopteri düşürdü

18-03-2023
Etiketler ABD Kaliforniya Helikopter
A+ A-

Haber Merkezi – ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir havalimanında gerçekleştirdiği soygun girişimi sırasında 7,5 milyon dolarlık bir helikopteri çalıp düşürdü.

Sacramento polisi, bir kişinin sabah saat 4 ile 6 arasında Özel Havalimanındaki bir mülke izinsiz girdiğini ve asfaltta duran dört helikopteri çalıştırmaya çalıştığını söyledi.

Polis, şüphelinin olay yerinden kaçtığını ve kimsenin yaralanmadığını belirtti.

FBI'ın Sorumlu Özel Ajanı Sean Reagan toplanan kanıtlar, tanıklardan alınan bilgiler ve güvenlik kamerası görüntülerinin  bir araya gelmesinin onları ilgili bir kişiye götürdüğünü söyledi.

Ancak Reagan, bunların Sacramento Executive Havaalanı'na veya Capitol Helicopters'a ait helikoptere bağlı olup olmayacağını veya nasıl bağlanabileceğini açıklamadı.

FBI, birinin neden bir helikopter çalmak isteyebileceğini belirlemeye çalışıyor ve birkaç farklı nedeni araştırıyor.

Reagan, "Birisi uçağa binip eğlence için gitmek isterse, başka bir suç faaliyeti yapmak veya başka bir mülke zarar vermek için uçağa binmek isterse, terörizm kapsamın diğer ucunda olur" dedi.

Capitol Helicopters'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu sabah erken saatlerde şirketimiz tarafından işletilen birkaç helikopter, tanımadığımız bir kişi tarafından tahrip edildi ve bir uçak ciddi şekilde hasar gördü. Tüm çalışanlarımız güvende ve bugünkü olaylarda kimsenin yaralandığına inanmıyoruz. Bu olay şu anda birkaç eyalet ve federal makam tarafından soruşturma altında. Sorumlu kişilerin bir an önce bulunmasını umuyoruz. Şu anda rapor edecek başka bilgimiz yok. İlgili tüm kurum ve kişilerin desteğini takdir ediyoruz."

Federal Havacılık İdaresi ve Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu da olayı soruşturuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli