2 kız kardeş 4 yıl erkek kılığında berberlik yaptı

18-01-2019
Rûdaw
Etiketler Hindistan Berber
A+ A-

Haber Merkezi- Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde 2 kız kardeş, babaları hastalanınca tek geçim kaynağı olan berber dükkanlarını 4 yıl boyunca erkek kılığına girerek çalıştırdı.

 

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Jyoti Kumari ve kardeşi Neha'nın babaları 2014'te hastalanınca berber dükkanlarını kapattığını ancak iki kardeşin bir süre sonra dükkanı açarak müşterilerini tıraş etmeye başladı.

 

Gazeteye konuşan Jyoti, köydeki müşterilerin, saçları ve sakallarına erkek olmayan bir berberin dokunmasını yadırgadığı için kılık değiştirmeye karar verdiklerini söyledi.

 

Adlarını da Deepak ve Raju olarak değiştiren kardeşler, saçlarını keserek, ülkede erkekler arasında yaygın olan çelik bileklikler taktı.

 

Yaklaşık 100 haneli köydeki birkaç kişinin kimliklerini bildiğini belirten Jyoti, çevre köylerden gelen müşterilerin hiçbir şeyden şüphelenmediğini söyledi.

 

Öğlen okuldan geldikten sonra dükkanı açan kardeşler, günde yaklaşık 400 rupi (yaklaşık 6 dolar) kazanıyor. Kardeşler bu paranın babalarının tedavi masraflarını ve evi geçindirmeye yettiğini dile getirdi.

 

4 yıl içinde Jyoti mezun oldu, Neha ise eğitimini sürdürüyor.

 

Neha, zaman geçtikte kendilerine güvenlerinin arttığını ve yavaş yavaş kız olduklarını açıklamaya başladıklarını, saçlarını uzattıklarını belirterek "Kimseden korkmuyoruz" diyor.

 

Gorakhpur kentinden bir gazetecinin Jyoti ve Neha'nın öyküsünü haberleştirmesinden sonra yerel yetkililer berberi ziyaret edip, kızlara çek verdi.

 

Abişkek Pandey adlı bir yetkili, "İnsanların her şeye rağmen nasıl mücadele edip ayakta kalabileceklerini gösteren olağanüstü bir hikaye. Küçük kızkardeşler, toplum için bir esin kaynağı. Öykülerini herkesin duyması lazım" dedi.

 

Baba Dhruv Narayan ise "Çocuklarım bu işi yapmak zorunda kalması bana acı veriyor. Kızlarımla gurur duyuyorum. Ailemizi krizden kurtardılar" diye konuştu.

 

Guardian gazetesi ise kırsal kesimde Hindistan'ın özellikle muhafazakar kuzey ve doğu bölgelerinde kadınların erkeklerden ayrı yerlerde çalıştığına dikkat çekerek, "Bir erkek dükkanını kadınların çalıştırması duyulmadık bir şey" diyor.

                            

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli