Hangi dünya liderleri Kral Charles'ın taç giyme törenine katılacak?

Haber Merkezi - İngiltere Kralı 3. Charles'ın 6 Mayıs'ta yapılacak taç giyme törenine dünyanın bir çok yerinden liderler davet edildi. Ancak Rusya, Suriye, İran ve Kuzey Kore liderlerine davet gitmedi.

İngiltere Kralı 3. Charles'ın 6 Mayıs'ta gerçekleşecek taç giyme törenine kraliyet mensupları ve dünya liderleri de dahil olmak üzere yaklaşık 2 bin konuk katılacak.

Londra'nın merkezindeki tarihi törene Avustralya ve Kıbrıs'tan Pakistan, İtalya ve Almanya'ya, aralarında politikacıların da bulunduğu önemli kişiler de davet edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron taç giyme törenine “İngiltere ile olan dostluğunu ve saygısını” göstermek için katıldığını açıklarken, ABD Başkanı Joe Biden törene gitmeyeceğini duyırdu. Ancak onun yerine First Lady Jill Biden törende hazır bulunacak.

Avrupalı liderler katılacak

İngiliz Daily Mail’in haberine göre, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter-Steinmeier, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ve Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides taç giyme törenine katılacak Avrupalı liderler arasında yer alıyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de törene katılacak.

Kraliyet aileleri davetli

Yine Danimarka Kraliyet ailesinden Veliaht Prens Frederik ve Veliaht Prenses Mary, İspanya Kralı Felipe ve Kraliçe Letizia, İsveç Kralı Carl XVI Gustaf ve kızı Veliaht Prenses Victoria, Lihtenştayn Kraliyet ailesinden Prens Alois ve Prenses Sophie, Lüksemburg Büyük Dükü Henri ve Lüksemburg Büyük Düşesi Maria Teresa, Monako Prensi Albert ile Prenses Charlene, Hollanda Kralı Willem-Alexander ve Kraliçe Máxima, Norveç Veliaht Prensi Haakon ve Veliaht Prenses Mette-Marit de törende hazır bulunacak.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Japonya Veliaht Prensi Fumihito ile Veliaht Prensesi Kiko ve Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif törene Asya’dan katılacak liderler arasında.

Henüz netleşmeyenler

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun yanı sıra Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın taç giyme törenine katılıp katılmayacağı henüz bilinmiyor.

Davet edilmeyecekler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle davet edilmesi beklenmiyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile birlikte Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve İran’ın dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in de taç giyme töreni davetinin neredeyse imkansız olduğu belirtiliyor.