'Dünyanın en yalnız koyunu' nasıl kurtarıldı?

16-11-2023
'Dünyanın en yalnız koyunu' nasıl kurtarıldı?
'Dünyanın en yalnız koyunu' nasıl kurtarıldı?
Etiketler İskoçya İngiltere Koyun Fiyona
A+ A-

Haber Merkezi - İskoçya'nın Cromarty yakınlarındaki Highlands bölgesinde iki yıl mahsur kalan koyun sonunda kurtarıldı. Hayvan severlerin Fiyona adını verdikleri koyunun kurtarılması için 50 bin imza toplanmıştı.

Ayrshire'da koyun kırkıcı olan Cammy Wilson, koyunu kurtarmak için inisiyatif aldı.  Dişi koyunun sıkıntılı durumuyla ilgili medyada çıkan haberleri gördükten sonra bir kurtarma operasyonu düzenledi.

“Yükseklik ve ölümden korktuğum için şu an çok mutlu olduğumu itiraf etmeliyim ama daha da mutlusu bu koyunu sorunsuz bir şekilde kurtarmak. Bu tür rahatsızlıklar Fiyona gibi bir hayvan için gerçek bir sorun ama onu geri getirdik ve o rahattı."

Kurtarma operasyonunda Wilson'a Graeme Parker, Als Couzens, Ally Williamson ve James Parker adlı diğer çiftçiler eşlik etti.

İkisi vinci kontrol etmek için tepede kalırken, Fiyona'ya ulaşmak için uçurumdan 250 metre aşağı inen diğer üç kişi koyunu bir mağarada buldu.

Ekip, iş makineleri kullanarak Fiyona'yı dik bir yamaçtan yukarı taşıdı.

Fiyona'nın kurtarılmasının savunucusu Julian Turner şunları söyledi:

"Şok olduk, sonra kesinlikle kıyı boyunca yürüdü çünkü çok kayalık bir kumsaldı, ama kıyı bizi takip edene kadar üzerinden atlayabileceği bazı doğru alanlar vardı.”

 Birkaç kazara tırmanan kişi olmasaydı, Fiyona iki yıldır Highlands'in eteğinde mahsur kalmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Ağrı Dağı / ANKA

İranlı dağcının cenazesi Ağrı Dağı’ndan indirildi

Açıklamada, 3 farklı bölgeye kurtarma istasyonları kurularak 4 bin 300 rakımda bulunan güvenli bölgeye getirilen kazazedenin naaşının dün saat 17.05 itibarıyla dağdan indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi.