CZN Burak, babası ile barışmasına vesile olan Kürt iş insanına teşekkür etti

16-08-2023
Ferdî Sak
Etiketler Rizgar Sak CZN Burak İsmail Özdemir
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kamuoyunda “CZN Burak” olarak tanınan ünlü şef Burak Özdemir ile babası İsmail Özdemir, Zaholu Kürt iş insanı Rizgar Sak sayesinde barıştı. CZN Burak, Sak'a teşekkür etti.

Çektiği yemek videolarıyla meşhur olan sosyal medya fenomeni ve restoran zinciri sahibi Burak Özdemir, doğduğu il Hatay'da da büyük yıkıma neden olan Maraş merkezli deprem felaketi sonrası afet bölgesine elinden geldiğince yardım etmeye çalışmış ve bu sürede babası İsmail Özdemir ile araları açılmıştı.

Babası tarafından dolandırıldığını iddia ederek şikayetçi olan ve aile şirketinden ayrıldığını duyuran CZN Burak konuyu yargıya taşımıştı.

Buzlar eridi

Fenomen işletmeci ile babasının Zaholu Kürt iş insanı Rizgar Sak’ın devreye girmesi ile barıştığı öğrenildi. Rizgar Sak ile bir araya gelen baba ve oğul fotoğraf paylaştı.

Rûdaw’a Rizgar Sak, “Türkiye dışında Dives Holding olarak, CZN Burak markasının hakları bizde ve ortağız yani Dives Holding Türkiye dışında CZN Burak markasıyla birliği içinde. Türkiye’de CZN Burak ve babası arasında bir kırgınlık oldu, kırgınlıktan ziyade bir iletişim kopukluğu diyelim. Biz araya girdik ve bu iletişimsizliği halletik. Sadece iletişimde bir problem vardı, biz giderdik ve başardık. Bu durum ortak olarak bizi de rahatsız ediyordu” dedi.

Baba ve oğlunu bir araya getirmek için 20 gündür uğraştığını belirten Sak, “Burak ve babası barıştıktan sonra biz bir otelde oturuyorduk, Yemenli bir grup Burak ile babasını barıştırdık diye fotoğraf  paylaştı. Biz de bunun üzerine konuya açıklık getirme gereği duyduk.  Aslında 15-20  Eylül’de Burak beyin İstanbul Vadi’de bir restoran açışı var ve ben, Burak ile babası orda basına bir açıklama yapacağız” bilgisini paylaştı.

CZN Burak'tan Sak'a teşekkür

Rûdaw’a konuşan CZN Burak da Kürt iş insanına kendilerine ara bulucu olduğu için teşekkür etti.

Baba ve oğul olmalarına rağmen aynı zamanda ortak olduklarını ve iş alanında bazı sorunlar yaşadıklarını belirten CZN Burak, Rizgar Sak sayesinde anlaştıklarını söyledi.

Rizgar Sak kimdir?

20 Ekim 1976 doğumlu olan Rizgar Sak, 1995’li yılların sonundan itibaren Erbil'de faaliyet gösteren aile şirketi aracılığıyla yeme-içme ve halı ticareti, gayrı menkul ve lojistik sektörünün içinde yer alıyor.

Kariyerine 1995 yılında kardeşleriyle birlikte aile şirketini devralarak, küresel olarak büyütme ve şubelerini daha da genişletme vizyonuyla başladı. İlerleyen yıllarda gayrimenkul, ticaret, lojistik, otel yönetimi, müşteri hizmetleri gibi çeşitli sektörlerde ve Türkiye, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli olarak faaliyet göstermeye devam etti.

Ekonomiye katkı sağlayan iş insanları listesinde üst sıralarda yer alan Dives Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rizgar Sak, sorumluluk projeleriyle de önemli işlere imza attı.

Ünlü iş insanı Rizgar Sak, CZN Burak ve Dives Holding’e bağlı bir çok marka ile Dubai, Katar başta olmak üzere Körfez Arap ülkelerinde elde ettikleri başarılardan sonra dünya genelinde ilgi odağı haline geldi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli