Van’da yaşam mücadelesi veren yoksul aileden yardım çağrısı!

15-01-2021
Rûdaw
Etiketler Van Gürpınar Aspaşin köyü Çavuştepe köyü Yoksul aile
A+ A-

Haber Merkezi - Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Aspaşin (Çavuştepe) köyünde yaşayan 3’ü engelli 7 kişilik aile yardım çağrısında bulundu.

Gürpınar ilçesine bağlı Aspaşin köyünde harabe bir evde yaşayan engelli bir baba, ikisi engelli dört çocuğu, eşi ve kaynanasıyla birlikte mutfağı bile bulunmayan derme çatma bir evde  hayatta kalma mücadelesi veriyor. 3'ü engelli 7 kişilik aile, yardım çağrısında bulundu.

2 çocuğu feci şekilde can verdi!

Engelli baba Nizamettin Kuşman, 6 çocuğunun olduğunu ve bunlardan birinin eve yakın bir yerde sokak hayvanları tarafından parçalanarak yaşamını yitirdiğini, diğer çocuğunun ise daha 4 yaşındayken evin yanında bulunan sondaj kuyusunda toplanan su birikintisine düşerek boğulduğunu ve can verdiğini söyledi.

Resmi kurumlardan maddi ve manevi hiçbir yardım desteğini almadığını belirten Kuşman, yetkililerin kendilerine yardım etmesini istiyor.

Komşularının yardımlarıyla elektriği bile bulunmayan derme çatma bir evde hayatta kalma mücadelesi veren 7 kişilik ailenin acil olarak gıda ve barınma sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Ayrıca aylık olarak geçinebilecekleri miktarda sosyal yardıma ihtiyaçları var.

Evde yaşayan çocuklar, odalarında soba ve halı olmadığından dolayı geceleri çok üşüdüklerini dile getirirken, evin her an üzerlerine yıkılacağı korkusuyla yaşadıklarını anlatıyor.

Yaşıtları gibi istedikleri yemekleri yiyemediklerini, televizyon izleyemediklerini, temiz bir yatakta yatamadıklarını gözyaşları içinde anlatan çocuklar, giyecek bir kıyafetlerinin bile olmadığını söylüyor. Kaynak: Wan Haber

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Ağrı Dağı / ANKA

İranlı dağcının cenazesi Ağrı Dağı’ndan indirildi

Açıklamada, 3 farklı bölgeye kurtarma istasyonları kurularak 4 bin 300 rakımda bulunan güvenli bölgeye getirilen kazazedenin naaşının dün saat 17.05 itibarıyla dağdan indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi.