Temizlik işçisiyken ‘yerel meclis’ üyesi oldu

Erbil (Rûdaw) – Rojhılat’ın Sine kentinde geçtiğimiz belediye meclisi seçimlerinde yedek üye olarak seçilen belediyenin temizlik görevlisi Cabbar Zendi, meclis üyelerinden birinin Belediye Başkanlığına getirilmesi üzerine meclisinin asıl üyesi oldu.

İran’da resmi olarak Kürdistan Vilayetinin merkezi olarak bilinen Sine kentinde 18 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Belediye Meclisi seçimlerine aday olarak katılan Cabbar Zendi, yedek üye olarak seçilmeyi başardı.

Belediye Meclisi’nin 7 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda Meclis üyesi Enver Reşidi’yi Belediye Başkanı olarak tayin etti. Bunun üzerine 9 üyeli Meclis’in azalan asıl üyeliğine seçimi yedek olarak kazanan Zendi getirildi.

Sine Belediye Meclisi aynı zamanda “İl Yerel Meclisi” olarak da kabul ediliyor.

İran resmi Ajansı İRNA, konu hakkındaki haberinde, belediye temizlik işçisi Cabbar Zendi’nin kentin “İslami Meclisi”nin 6’ıncı dönem asil üyesi olduğunu yazdı.

Sine Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Cabbar Zendi, üniversite idari bölümler mezunu. Zendi aynı zamanda “şehircilik” konusunda master yapmış.  

Ancak Cabbar Zendi, Sine’de temizlik işçisiyken il meclis üyeliğine seçilen ilk kişi değil. Daha önce de Esad Feridi ve Salar Aliveys isimli Kürt belediye işçileri belediye meclisine seçilmişti.

Üç idari bölgeye ayrılan Rojhılat’ın Sine kentinin nüfusu yarım milyonu geçiyor.