ARAŞTIRMA – İnsan penisi giderek büyüyor ancak bu bir sorun

13-05-2024
Etiketler Stanford Üniversitesi Dr. Michael Eisenberg Penis
A+ A-

Haber Merkezi – Bilim insanlarının araştırmalarına göre insan penisi son 30 yılda ortalama dörtte bir oranında büyüdü. Ancak araştırmacılara göre bu gelişmenin endişe verici bir boyutu da var.

Stanford Üniversitesi araştırma ekibi, 1942 ile 2021 yılları arasında 55.761 farklı penisin uzunluğunu kaydetti ve 75 farklı çalışmadan veri topladı.

Alman Bild Gazetesinin haberine göre araştırma, ereksiyon halindeki penisin ortalama uzunluğunun 1992'den 2021'e kadar yüzde 25 gibi büyük bir artışla 12,2 santimetreden 15,2 santimetreye çıktığını ortaya çıkardı. Veriler ayrıca ortalama sarkık boyutun 8,6 santimetre olduğunu gösterdi.

Büyümenin nedeni kimyasal maddeler mi?

Stanford Medicine'de üroloji profesörü Dr. Michael Eisenberg, büyümenin zararlı kimyasallara maruz kalmayla ilgili olabileceğinden endişe ediyor.

Eisenberg "Gelişimdeki bu değişiklik endişe verici çünkü üreme sistemimiz insan biyolojisinin en önemli parçalarından biri. Bu kadar hızlı bir değişim gördüğümüzde bu, vücudumuza güçlü bir şeyin geldiğini gösteriyor. Bu değişikliklerin nedenini belirlememiz gerekiyor” dedi.

Dr. Michael Eisenberg, hormon sistemimizle etkileşime giren pestisitler veya hijyen ürünleri gibi kimyasallar gibi bir dizi faktörün bunda rolü olabileceğine dikkati çekti.

Eisenberg’e göre kimyasallara maruz kalmak aynı zamanda kız ve erkek çocukların ergenliğe daha erken erişmesine neden olabilir ve bu da genital gelişimi etkileyebilir.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli