Küçük Lavin Kanada’da üçüncü kez ‘En İyi Çocuk Model’ seçildi

Erbil (Rûdaw) - Kanada’da modacıların dikkatini çekerek defilelere alınan Efrinli Lavin Azad, üç kez “Em İyi Çocuk Model” seçildi.

Aslen Rojava’nın Efrin kentinden bir ailenin kızı olan Lavin Azad, ailesinin Güney Kürdistan’a göç etmesinin ardından 2014 yılında başkent Erbil’de dünyaya geldi.

2018’de aile ile birlikte Kanada’ya yerleşen Lavin, yeteneği ile kısa süre içerisinde ülkedeki modacıların dikkatini çekmeyi başardı.

Rûdaw’a konuşan küçük Lavin, kendisini şöyle tanıttı:

“Adım Lavin, 7 yaşındayım, birinci sınıfa gidiyorum. Kürdistan'daydım, sonra Kanada'ya gittik. Ben Efrinliyim. Kürtçe, Arapça ve İngilizce biliyorum.”

Bu süre zarfında Kanada’da birçok defileye katılan Lavin Azad, üç kez “En Iyi Çocuk Model” seçilerek ödülünü kazandı. Lavin hala Patpat adında bir giyim firmasıyla çalışıyor.

Küçük Lavin, "Patpat bana kıyafet gönderiyor, ben de giyip fotoğraf çekiyorum ve insanlar fotoğrafları beğeniyor” dedi.

Lavin'in annesi Maryam İsa da, kızının kıyafet ve fotoğraf çekme sevdasının 3 yaşında, henüz Erbil'deyken başladığını söyledi.

İsa, “Resimlere ilgi duyduğunu fark ettim, kendi kendine fotoğraf çekmek istediğini söyleedi. Erbil'de onun fotoğraflarını çeken, büyütüp camlarına yapıştıran birkaç fotoğrafçı da vardı. Buraya geldikten sonra da bu yeteneğini gören giyim firmaları ona şans verdi” dedi.

Instagram'da 318 binden fazla takipçisi olan Lavin, gelecekte bir Kürt kızı olarak sadece Kanada'da değil, dünya çapında bir manken olarak da ünlü olmayı umuyor.