IŞİD’den prezervatif satışına yasak

12-07-2016
Rûdaw
Etiketler IŞİD Prezervatif Doğum Konrol Hapı Yasak
A+ A-

Haber Merkezi - Bir süre önce uydu televizyonu yayınlarına yasak getiren IŞİD, Irak'taki eczanelerde doğum kontrol ürünlerinin satılmasını da yasaklıyor.

 

Sputnik'in haberine göre, IŞİD, dükkânlarının raflarında doğum kontrol ürünleri ya da gebelik döneminde düşük riskine sebep olabilecek ilaçlar bulunan eczane sahiplerini ölümle tehdit ediyor.

 

Bir Musul sakini, "IŞİD mensupları tecavüz edip hamile bıraktıkları kadınların bebeklerini düşürmelerine engel olmak istiyor. Mensupların amacı kitlesel olarak çoğalmak ve gelecek nesli üretmek" dedi.

 

IŞİD'in Suriye ve Irak'ta etkin olmaya başladığı ilk günden beri, çocukları ele geçirdiği bölgelere getirdiği ve onları silahlandırdığı biliniyor.

 

Örgütün hükümet güçlerine yönelik saldırılarda çocukları canlı kalkan olarak kullandığı yönünde haberler de basına yansımıştı.

 

Bu arada Ninova eyaletindeki milislerin sözcüsü Mahmud El Surji, yaptığı açıklamada, Irak askerlerinin Musul'u özgürlüğüne kavuşturmak için kentin güney sınırlarından aktif şekilde saldırı düzenlediğini ifade etti.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli