Diyarbakır’da kaçırılan kız çocuğu bulundu

Haber Merkezi - Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sosyal medyadan tanıştığı Yakup K. (16) ile görüşmek için 5 Mart'ta evden çıkan ve haber alınamayan 12 yaşındaki Büşra A. bulundu. Yakup K. ve annesi G.K. de gözaltına alındı.

Olay, 5 Mart günü saat 04.00 sıralarında Sur ilçesinde meydana geldi. Büşra A. ile Yakup K., sosyal medyadan tanışıp, arkadaş oldu. Bir süre sonra Büşra A., Yakup K.’ye görüşmek istemediğini söyledi.

Yakup K., son kez görüşmek için Büşra A.’yı sokağa çağırdı. Evden çıkan Büşra A.’dan bir daha haber alınamadı. Büşra A.’nın ailesi ise polis merkezine giderek şikayetçi olmuştu.

“Kızım küçük, çikolata için ağlayan bir çocuk”

DHA’ya konuşan Anne Gülsima A., “Öğle saatlerinde bir kadın beni aradı. Dedi ‘ben Yakup’un annesiyim, senin kızın bizim yanımızda’. ‘12 yaşındaki bir çocuk nasıl sizin yanınızda olabilir’ dedik. Dedi ki, ‘Birbirlerini seviyorlar’. Çocuk 16 yaşında. ‘Çocuğumla konuşabilir miyim’ dedim, hayır dedi. Dedi ‘gel anlaşalım bu işe çözüm bulalım’. Biz ‘hayır’ dedik, ‘biz kızımızı istiyoruz’ dedik. ‘Kız emin ellerde biz vermiyoruz’ dedi.  Dilekçe verdik, çocuğumu istiyorum. Kızım küçük, çikolata için ağlayan bir çocuk. Bize 200 bin TL teklif ediyorlar. Polisi devreden çıkarın para karşılığında anlaşalım ama benim kızım mal değil” dedi.

12 yaşındaki Büşra Bulundu

12 yaşındaki Büşra A., jandarma tarafından yapılan incelemenin ardından bulundu.

Kayapınar ilçesinde Yakup K.'nin ailesine ait olan evde bulunan Büşra A., alınarak İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yakup K. ve annesi G.K. de gözaltına alındı.