Aşiret lideri misafirleri için 600 koyun 50 deve kesti

12-01-2023
Etiketler Basra Irak Körfez Uluslar Kupası
A+ A-

Basra (Rûdaw) – Irak’ın Basra vilayetinde düzenlenen 25’inci Körfez Uluslar Kupası başladığı günden beri her gün evinde misafir ağırlayan Şeyh Kazım es-Serayifi, misafirperverliği ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Irak 44 yıl aradan sonra 25'inci Körfez Ulusları Kupası'na ev sahipliği yapıyor. Turnuvaya Suudi Arabistan, Yemen, Umman, Bahreyn, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri milli futbol takımları katılıyor.

Turnuva nedeniyle Basra yılbaşından beri Arap ülkelerinden ve dünyanın değişik yerlerinden gelen çok sayıda misafiri ağırlıyor. Ancak Basra’nın tanınmış şeyhlerinden birinin ev sergilediği misafirperverlik son dönemlerin en çok bahsedilen konularının başında gekiyor.

Basra’da 70 bin üyesi bulunan Serayif aşiretinin lideri Şeyh Kazım es-Serayifi, yaklaşık 10 gündür evinde her gün iki yüz misfiri karşılayıp öğlen ve akşam yemeği veriyor. Misafirlerinin arasında Arap ülkelerinden gelenler misafirler de var, Irak’ın değişik kentlerinden gelenler de.

Rûdaw’akonuşan Şeyh Kazım es-Serayifi, “Vallahi her şeyden önce onlara hoş geldin diyoruz. Hiç bir amaç, niyet gözetmeksizin tüm Arap kardeşlerimizi karşılıyoruz. Biz Araplar kadeşiz, mert ve gönlü açığız. Burada gördükleriniz hergün tekrar ediyor, her öğlen ve her akşam böyle” dedi.

42 yaşındaki Şeyh’in güzel sohbeti ve sofranın zenginliği Basra’da turnuva ile birlikte son zamanda konuşulan hikayelerin başında geliyor.

BAE’den gelen gazeteci Hüseyin Materi, “Yaklaşık bir haftadır misafirleriyiz. Doğrusu Basra ve tüm Irak halkı bize çok güzel bir misafirperverlik imkanı sundu. Allah kendilerinden razı olsun, şeyhler de konuklarından hiç bir şey esirgememiş” diye belirtti.

Tüm aşiretini seferber eden Şeyh Kazım es-Serayifi, bu süreçte misafirlerine ziyafet çekmek için 600 koyun ve 50 deve kesmiş. Turnuva bitene kadar bu masrafın iki katına çıkacağı belirtiliyor.

Şeyh es-Serayifi, “Biz de final maçına kadar durmayacağız. Ama kupanın ardından da misafirlerimiz gelip kalmak isterlerse divanımızın kapısı herkese açık. Bu sadece bir kaç gün için değil. Hergün misafirimiz var. Bugün gördüm Musul, Rammadi, Babil ve Misan’dan da konuklarımız vardı” dedi.

Şeyh Kazım es-Serayifi geçen yıl Basra’da vilayetin En İyi Şeyh’i seçilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli