İFTAR/SAHUR - Erbil’de Türk mutfağı - Kürt mutfağı

11-06-2016
Emrah Akbulak
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Ramazan Yemekler Türk Mutfağı Kürt Mutfağı Deniz Aykut Muhammed Ayhan Diyarbakır Ciğercisi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de iftarda halkın tercihi, Türkiye’den gelenlerin açtığı restoranlar.

 

Restoralarda Kürt mutfağından ve Türk mutfağından çok çeşit bulunuyor; kebaplardan pidelere, sulu yemeklerden hamur işlerine kadar…

 

Rûdaw’a konuşan Diyarbakır Ciğercisi’nin sahibi Muhammed Ayhan, 10 yıla aşkın süredir Erbil’de bu sektörde hizmet verdiğini söyledi.

 

Ayhan, “Savaştan önceki ve şimdiki ramazan aylarını kıyaslarsak yaklaşık % 60 civarı bir düşüş var. Bunun için fiyatları da indirdik. Türkiye’den gelen müşterilerimiz daha çok ama amacımız yerliye de hizmet etmek. En büyük sıkıntı ise elektrik kesintisi” dedi.

 

Sultan Restaurant İşletme Müdürü Cahit Kalem ise, kriz ve savaş öncesinde ramazan aylarının daha yoğun geçtiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

 

“2006’dan beri buradayız. Buradaki insanlardan yemeklerimize talep geliyor ama maaş alamadıkları için sayıları çok azaldı. Durum daha da kötüye gitmezse kalabildiğimiz kadar kalacağız. Ramazan aylarında 10-12 çeşit yemek mevcut.”

 

 

 

Konya Sofrası’nın sahibi Deniz Aykut ise, “Geçen seneye göre müşteri sayısında yarı yarıya azalma var. Türkiye’nin Konya yöresine has yemekleri buraya getirdik. Daha çok Türkiye vatandaşları geliyor. Tabii yerliler de yavaş yavaş gelmeye başladı. Buna rağmen durum kötü” dedi.

 

Aykut, müşterilerin genel tercihinin pide ve lahmacun olduğunu dile getirdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli