Rojhılatlı Efşîn Kadrizade "dünyanın en kısa insanı" unvanına talip oldu

09-10-2022
Rojhılatlı Efşîn Kadrizade "dünyanın en kısa insanı" unvanına talip oldu
Rojhılatlı Efşîn Kadrizade "dünyanın en kısa insanı" unvanına talip oldu
Etiketler Efşîn Kadrizade Rojhılat Dünyanın en kısa insanı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rojhılatlı  Efşîn Kadrizade, “dünyanın en kısa insanı” unvanıyla Guinness Dünya Rekorlar Kitabına geçmeye hazırlanıyor.

Rojhılat’ın Bokan kentinde dünyaya gelen ve gelişimini tamamlayamayan 22 yaşındaki Efşîn Kadrizade  64.7 cm’lik boyuyla Guinness Rekorlar Kitabına girmeye aday.

Bir sağlık merkezinde boyunu tescillendiren Efşîn Kadrizade , Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'nda "dünyanın en kısa insanı" unvanını elinde bulunduran 70 cm'lik boyundaki Edward Nino Hernandez’e rakip oldu.

Efşîn Kadrizade  boyunun “dünyanın en kısa insanı” Edward Nino Hernandez’ın boyundan 5 cm daha kısa olduğunu öğrenince duyduğu sevincini gizleyemedi ve bunu halayla kutladı.

Efşin’in babası İsmail Kadrizade "Efşîn'i yetiştirmemize, bugünlere getirmemize yardım ettiği için Tanrı'ya şükrediyoruz. Şimdi İran'da ve dünyada insanlar Efşîn'i seviyor. Gittiğimiz her yerde insanlar kendi çocuklarıymış gibi Efşîn 'i bizden alıyor, ilgileniyorlar. Bize bu hediyeyi verdiği için Tanrı'ya şükrediyoruz. Umarız rekorlar kitabına geçer ve bahtı döner" dedi.

Guinness Dünya Rekorlar Kitabında, “dünyanın en kısa insanı” rekorunu 70 santimetrelik boyu ile Kolombiyalı Edward Hernandez elinde tutuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli