Rus komedyenlerden Erdoğan’a ‘telefon şakası’ sorusuna yanıt

09-07-2023
Etiketler Rusya Recep Tayyip Erdoğan Şaka Türkiye Vladimir Kuznetsov Aleksey Stolyarov
A+ A-

Haber Merkezi - Politikacılara yaptıkları telefon şakalarıyla ünlü Rus komedyenler Vladimir Kuznetsov ve Aleksey Stolyarov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a böyle bir şaka yaparak “işletmek” istemediklerini söyledi.

Vovan222 ve Lexus takma adlarıyla bilinen komedyenler Belarus’ta yayın yapan ONT kanalına konuk oldu ve bazı yabancı politikacılarla ünlüleri telefonda nasıl işlettiklerini anlattı.

İkilinin telefon şakası yaptığı ünlüler arasında pek çok Avrupa ülkesinin lideri bulunuyor.

Medya Günlüğü’nden Fuad Safarov’un özel haberine göre, komedyenler 2015 yılında ünlü İngiliz şarkıcı Elton John’u Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi aramış ve Rusya’daki eş cinsellerin haklarıyla ilgili olarak sohbet etmişti.

Gerçekten Putin’le konuştuğunu sanan John görüşmenin ardından Instagram hesabından paylaşım yaparak Rusya liderine teşekkür etmişti. O dönemde Putin’in sonradan sanatçıyı arayarak komedyenler adına özür dilediği haberleri yayılmıştı.

Belarus TV’sindeki programın sunucusu, Türkiye’de kısa süre önce seçimler yapıldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın koltuğunu koruduğunu hatırlatarak Vovan222 ile Lexus’a, izleyeceği politikaları konuşmak için kendisini arayıp aramayacaklarını sordu.

Rus komedyenler soruya, “Bugün Türkiye bazı konularda Rusya’nın yanında yer alıyor. Dolayısıyla, böyle bir telefon şakasının ilişkilerimizi bozacağını ve iyi bir sonuç doğurmayacağı kanaatindeyiz” yanıtını verdi.

Program sunucusu Türkiye’deki seçimlerle ilgili olarak, “Pek çok uzman, seçimlerin bir darbe girişimine dönüşebileceğine inanıyordu fakat Erdoğan kazandı. Erdoğan, Batı ile Doğu arasında ustaca denge sağlıyor” yorumunu yaptı.

Rus komedyenler 2022 yılında Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’un taklidini yaparak Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda’yı telefonda işletmişti.

İkilinin telefon şakası yaptığı diğer ünlüler arasında eski Sovyet lideri Mihail Gorbaçov, eski Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau da bulunuyor. Rus komedyenler pek çok ünlüyü İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg gibi arayarak işletti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli