Harvard Üniversitesi doktora öğrencileri için Kürtçe kurs açıyor

08-09-2023
Etiketler Doç. Dr Ahmed Muhammedpur Kürtçe kurs Harvard Üniversitesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Harvard Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr Ahmed Muhammedpur Doğu Dilleri ve Kültürleri Bölümü doktora öğrencileri için Kürtçenin Sorani lehçesinde kurs açıldığını duyurdu.

Rûdaw’a konuşan Rojhılatlı Antropolog ve Sosyolog Doç. Dr Ahmed Muhammedpur,  Harvard Üniversitesi’nde doktora öğrencileri için ilk kez Kürtçe’nin Soranca lehçesinde kurs açıldığını belirtti.

Kürtçe derslerden sorumlu olacağını dile getiren Dr. Ahmed Mohammedpur, kursun ilkinin düzenleneceği bu dönem için çok sayıda doktora öğrencisinin ismini kaydettiğini dile getirdi.

Doç. Dr Ahmed Muhammedpur, derslerde üç Kürt dil bilimci Dr. Haydar Khazri, Dr. Muhammed Salih ve Dr. Haşim Ahmadzadeh’in kaynak olarak kullanılmak için kitaplarını üniversiteye sunduğunu ve içlerinden Dr. Haydar Khazri’nin kaynak olarak seçildiğini söyledi.  

1636 yılında kurulan ve Ivy League üyesi olan Harvard Üniversitesi, ABD'de hala eğitim vermekte olan en eski yükseköğretim kurumu konumunda.

ABD’nin Massachusetts eyaletinin Cambridge şehrinde bulunan ve alanında dünyanın en önde gelen üniversitelerinden biri olarak tanınan Harvard Üniversitesi’nin ismi 13 Mart 1639'da Harvard Koleji olarak değiştirilir. Bu isim değişikliği ilk yöneticisi John Harvard’ın ölümünden hemen sonraya rastlar. Resmi anlamda üniversite olarak anılmaya başlandığı dönem ise 1780’li yıllara rastlar.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli