Madonna: Kostümüm politiktir!

06-05-2016
RÛDAW
Etiketler Madonna Oscar MET Gala Giyenchy
A+ A-

Haber Merkezi - Moda dünyasının Oscar'ı olarak kabul edilen MET Gala'da giydiği kostümüyle tepki çeken Madonna, “Kostümünün politik bir duruştu. Onu beğenmeyenler ayrımcı ve cinsiyetçi” dedi.

 

57 yaşındaki müzisyen Madonna, MET Gala'da giydiği Givenchy marka kostümü yüzünden eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Dünyaca ünlü müzisyen, sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

 

“Dünya genelinde insan hakları ve eşcinsel hakları konusunda mücadele verdik ve vermeye devam ediyoruz. Ancak iş kadın haklarına geldiği zaman aslında hâlâ karanlık çağlardayız. MET gala gecesinde giydiğim elbisem bir moda duruşu olduğu kadar aslında politik de bir duruştu. Bir kadının yalnızca belli bir yaşta maceracı olmasını beklemek, seksapelitesini göstermesine izin vermemek bizim hala cinsiyetçi ve yaşı olan kadınlara karşı ayrımcı olduğumuzun bir göstergesi.”

 

Riccardo Tisci'nin tasarladığı elbise, pek çok eleştirmen tarafından “en kötüler” arasında gösterildi.

 

Madonna, bu elbiseyle kadınlara bir çağrıda bulunduğunun da altını çizerek, “Asla belli bir sınırlama içinde bulunmayacağım. Eğer risk almazsak değişim sağlayamayız. Tarihi ancak böyle değiştebiliriz” dedi.



Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli