Amerikalı yardımsever 5 yıldır kayak için Kürdistan dağlarını tercih ediyor

06-02-2021
Rûdaw
Son 5 yıldır her kış Çoman ilçesine gelerek kayak yapan Ashley Harris, bölgedeki amatör gençlere de öğretmenlik yapıyor
Son 5 yıldır her kış Çoman ilçesine gelerek kayak yapan Ashley Harris, bölgedeki amatör gençlere de öğretmenlik yapıyor
Etiketler Çoman Erbil Ashley Harris
A+ A-

Çoman (Rûdaw) – Son 5 yıldır her kış Çoman ilçesine gelerek kayak yapan Ashley Harris, bölgedeki amatör gençlere de öğretmenlik yapıyor.

Kürdistan'daki dağlar, her kış kayak yapmak için mükemmel bir imkan sunuyor. Yerel sporcuların yanı sıra yabancılar da kayak için en uygun yerleri tercih ediyor.

Başkent Erbil'in kuzeydoğusundaki Çoman ilçesinde her yıl kar festivali düzenleniyor. Festival kapsamında değişik etkinlikler düzenleniyor.

Çoman’daki festivalin değişmez isimlerinden biri de Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen eğitmen Ashley Harris. 2015 yılında Şengal halkına yardım için Kürdistan Bölgesi’ne gelen Harris, her kış kayak yapmak için Çoman dağlarını ziyaret ediyor.

Yardımsever Ashley Harris, aynı zamanda kayak tecrübesini gençlere de aktarıyor.

Rûdaw’a konuşan Harris, “Kayak için geldik. Geçen yıl da aynen buraya gelmiştik. Burası kayak için çok uygun. Gerçekten bu dağlar ve coğrafya çok ilgi çekici” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nde de son yıllarda kayak sporuna ilgi özellikle gençler arasında giderek artıyor.

Kayak öğrencisi Zozik Hemed, “Her yıl yabancı sporcular buraya geliyor. Burada dağcılık grubumuz da var. Uzun bir antrenman ve eğitimden sonra öğrendik. Şimdi artık en yüksek yerlerde spor yapabilirim” diye konuştu.

Çoman’da şu an 12 amatör kayak sporcusu bulunuyor.  Onlardan biri olan Helgurd Çomani, bu konudaki yeteneklerini geliştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli