Annesini öldüren 13 yaşındaki çocuğun çektiği görüntüler paylaşıldı

05-12-2023
Etiketler ABD Derek Rosa Cinayet
A+ A-

Haber Merkezi – Amerika medyası, annesini uykuda öldüren Derek Rosa isimli 13 yaşındaki çocuğun arkadaşına gönderdiği fotoğraflarını yayınladı. Şu anda Metro West Gözaltı Merkezinde tutulan çocuğun hapiste ve mahkemedeki görüntüleri de paylaşıldı.

ABD’nin Florida eyaleti Miami kentine bağlı Hialeah ilçesinde 12 Ekim günü 39 yaşındaki annesi Irina Garcia'yı bıçakla öldüren Derek Rosa (13) adlı çocuk, cinayetin ardından kanlı bıçağı sosyal medya üzerinden arkadaşına gönderdi.

Annesini öldürdükten sonra sağlık ekiplerini arayan Derek, cinayeti itiraf etti.

Hialeah'daki iMater Akademisi'nde 8. sınıf öğrencisi olan Derek, tutuklanarak Metro West Gözaltı Merkezine gönderildi.

Miami-Dade Eyalet Savcılığı, Derek’in annesini bıçaklayarak öldürmekle suçlandığı olay yerinin fotoğraflarını yayınladı.

Cinayetten önce annesine fısıldadı

Fotoğraflar içerisinde anne Irina Garcia'yı kanlar içinde bırakan ve cinayette kullanılan bıçağın yanı sıra odadaki bebek monitöründen çekilen iki fotoğrafta bulunuyor. Garcia'nın yeni doğan kızını kucağında tuttuğu ve ardından oğlu Derek Rosa'nın cinayet gecesi onun başında durduğu görülüyor.

Bebek monitörü görüntülerinde, Derek'in cinayetten önce annesine bir şeyler fısıldaması göze çarptı.

İlk ifadesinde annesini öldürmek istemediğini, kendisini öldürmek istediğini söyleyen Derek’in, yetişkinler cezaevinden çocuk cezaevine nakledilebilir.

Miami-Dade Hakimi Richard Hersch, Derek’in yetişkin hapishanesine nakledilmesini istedi ancak karar, savunma avukatlarına daha fazla zaman verilmesi için ertelendi.

Bu arada çocuğun Metro West Gözaltı Merkezinde ve mahkemedeki görüntüleri de paylaşıldı.

Savunma avukatı Dayliset Rielo, Derek'in yetişkin hapishanesine nakledilmesine karşı çıkarak "Şu anda onun için gerekli donanıma sahip olduklarına inanmıyoruz” dedi.

Çocuklarla ilişki kuramıyor

Ceza İnfaz Kurumu Derek Rosa'yı yüksek profilli biri olarak gördüğü için her zaman izlediklerini söylüyor. Çocuk, dışarıyı doğrudan görmeyen, buzlu pencereli bir hücrede yalnız kalıyor.

Avukatlar Derek’in yalnız kaldığını ve diğer çocuklarla ilişki kuramadığını savunsa da İnfaz Kurumu, güvenlik için yalnızca görevli personellerle ilişkilenmesine izin veriliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli