Uyuşturucu baronu "El Chapo" adına müze yapılıyor

04-11-2022
A+ A-

Haber Merkezi - Meksikalı uyuşturucu baronu "El Chapo" adına müze yapılıyor.

"El Chapo" lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronuJoaquin Guzman Loera'nın şehrinin belediye başkanı, bölgeye turist çekme umuduyla bir uyuşturucu ticareti müzesine ev sahipliği yapmayı düşünüyor.

Badiraguato Belediye Başkanı Jose Lopez'in proje için yaklaşık 1 milyon ABD Doları (1.6 milyon ABD Doları) ayırdığı bildirildi.

Belediyelerine turist çekmeyi uman Badiraguato Belediye başkanı Jose Lopez “Uyuşturucu baronunun doğduğu belediyeye gelecek olan ziyaretçiler müzede, bölgenin en kötü şöhretli uyuşturucu baronlarının hikayeleri hakkında bilgi edinecekler” dedi.

Joaquin 'El Chapo' Guzman, ülkesi Meksika'da iki kez hapisten kaçmayı başardıktan sonra sonunda ABD'ye sınırdışı edildi. "Günümüzün en kötü şöhretli suçlusu" diye tanımlanıyor.

Uzun süre ABD makamları tarafından istenen ve Chicago Suç Komisyonu tarafından Al Capone'dan bu yana ilk "Bir numaralı halk düşmanı" unvanını hak ettiğine karar verilmişti. 

ABD'ye 14 milyar dolar tutarında eroin ve kokain sokmakla suçlanan, Sinaloa kartelinin lideri, El Chapo (bücür) takma adlı Guzman'a uyuşturucu kaçakçılığı, ateşli silahlar ve kara para aklama dahil 11 farklı suçtan yargılanıp ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Badiraguato belediye başkanı Jose Lopez'in projeye bir milyon dolara yakın bir kaynak ayırdığı söyleniyor. Reuters'in haberine göre Meksika'nın Milenio gazetesine konuşan Lopez, ''Tarihimizi inkar edemeyiz' dedi

ABD Adalet Bakanlığı'na göre, Sinaloa karteli Amerika Birleşik Devletleri'nde bir milyon kilogramdan fazla kokain, esrar, metamfetamin ve eroin ithal etmek ve dağıtmaktan suçlu.

Suç dünyasının en kurnaz ismi olarak bilinen "El Chapo"nun hayatına dair bazı detaylar:

-İlkokulda esrar satmaya başladı.

-İlk olarak 2009'da Forbes'in milyarderler listesinde tanındı.

-Dört eşi oldu, en son eşi Amerika doğumlu güzellik kraliçesi Emma Coronel'di 

-Beş kıtayı birbirine bağlayan bir uyuşturucu ağı bulunuyordu

-Hapislerden kaçmasıyla biliniyor, ikinci hapishane kaçışı için tunelde motosiklet kullanma planı yaptı.

-Acımasız yöntemleri ve kolluk kuvvetlerinden saklanma konusunda zor yeteneği nedeniyle 'uyuşturucu kaçakçılığının Usane bin Ladin'i olarak anılıyordu.

-Gittiği restoranlarda mekanda oturan müşterilerin hesaplarını ödeyip gitmelerine izin vermezdi.

Hayatı boyunca toplumun büyük kesimini rüşvete boğdu, buna hapishaneler dahil. Dışarıdan uyuşturucu, alkol ve kadın getirtmesi ile bilinir.

-Kardeşi, oğlu ve birçok akrabası uyuşturucu ticareti rekabetinde öldürüldüler.

-Meksika ile Amerika arasında 62 tunel açtırdı (kaçma amacıyla)

-Aktör Sean Penn, Rolling Stone tarafından yayınlanan bir makaleyle "El Chapo" ile ilk röportajı yapan insan oldu.

-Resmi belgelere doğum tarihi hem 25 Aralık 1954 hem de 4 Nisan 1957 kaydedilmiştir ve Meksika'da bir halk kahramanı olarak görülüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli