Kimse 70 yaşında olduğuna inanamıyor

04-03-2024
Etiketler Gele Dağı Zou Heping
A+ A-

Haber Merkezi - Çinli 70 yaşındaki Zou Heping’in muhteşem fiziği ve disiplinli fitness rutiniyle sosyal medyada fırtınalar estiriyor.

Zou Heping, olağanüstü kondisyonu ve genç fiziğiyle büyük ilgi gördü.

Yaşına rağmen Zou'nun vücudu, dolgun siyah saçları ve iyi tanımlanmış sekiz kaslı karın kaslarıyla çok daha genç bir insanınkine benziyor.

Gele Dağı'nın "sihirli maymunu" olarak bilinen, onun yoğun fitness ve sağlıklı yaşama olan bağlılığı, Zou'nun birçok video ve görselinin çevrimiçi olarak paylaşılmasıyla izleyicilere ilham kaynağı oldu.

“Chongqing'den 70 yaşında bir 'tersine büyüme' fitness gurusu! Uzun siyah saçları var, vücut yağ oranı %3 ve tendonlarla dolu bir vücudu var” diyor viral videonun başlıklarından birinde.

Zou fitness yolculuğuna 1979 yılında bir dergide koşmanın önemini okuduktan sonra başladı. Geçtiğimiz 45 yıl boyunca sağlıklı bir yaşam tarzına kararlı bir şekilde bağlı kaldı.

Günlük rutini, sabah 5.30'da uyanmayı, sabah koşusu sırasında 20 kg ağırlığında suyu taşımayı, ağırlıklı barfiks çekmeyi, direk tırmanmayı, amuda kalkmayı ve saat 08.00’deki işine gitmeden önce kapsamlı bir egzersiz için Gele Dağı'nın doğal özelliklerinden faydalanmayı içeriyor.

Hayat bir tırmanış

 678 metre (2.224 feet) yükseklikte ve zirvesine 2.500'den fazla basamakla çıkan Gele Dağı, Zou'nun açık hava spor salonu olarak hizmet veriyor.

Egzersiz rejimi, uzuv koordinasyonu için kurbağanın yokuş yukarı zıplaması ve diz darbesini en aza indirmek için timsah tarzı yokuş aşağı sürünme gibi benzersiz teknikleri içeriyor.

Zorlu dağ rejimi, Zou'nun yükseliğe bir saatte tırmanmasın, inişinin ise 50 dakika sürmesine olanak asağlıyor. Bu da onun yetmiş yaşındaki bir kişiden bekleneni aşan dayanıklılığı sergiliyor.

Zou, egzersizin, normal beslenmenin ve sigara ve içki gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmanın önemini vurgulayarak sağlık takviyelerinden uzak durduğunu iddia ediyor. Genç fiziği internette hayranlık uyandırmaya devam ediyor; yaşın bir sınır olmadığı ve sağlıklı bir yaşam tarzının sonsuz gençliğe nasıl katkıda bulunduğu inancına dikkat çekiyor.

Heping, "Hayat koşmaktan geçiyor ve en önemli şey egzersiz yapmak, kondisyonunuzu korumak ve iyi bir yaşam tarzı geliştirmek" diyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli