Van’da kar sonrası renk cümbüşü...

03-11-2014
Adil Harmancî
Etiketler van kar kış
A+ A-

Van (Rûdaw) - Van’a mevsimin ilk yoğun kar yağışı gerçekleşirken, ağaçların halen yaprak dökmediği üç büyük ilçede yağan kar nedeniyle adeta bir renk cümbüşü oluştu.   


Van’da 3 gün boyunca belli aralıklarla yağan yağmur, önceki gece yerini kar yağışına bıraktı. Sabaha karşı kesilen kar yağışı ardından vatandaşlar, evlerinin önünü ve henüz yaprak dökmediği için kırılma tehlikesi geçiren meyve ağaçlarını temizlemeye başladı.

 

Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri de sabah erken saatlerinde harekete geçti.

 

Van Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre ekipler, trafiği engelleyecek şekilde kar birikintilerinin oluştuğu bölgelerde çalışma yaparken, birçok yerde yaşanan kısmi donma nedeniyle tıkanan logarlar da açıldı.

 

Yetkililer, kar nedeniyle üç ilçede trafikte bir aksama yaşanmadığını söyledi.

 

Yetkililer, yüksek kesimlere 10 santimetre civarında kar yağdığını, buralarda kar kalınlığı ile sisin trafiği olumsuz yönde etkilediğini ancak yolların zamanında açıldığını da ifade etti.

 

Sürücülerin en çok Kurubaş köyü civarlarında sıkıntı yaşadığı, ancak yolların kısa zamanda ekiplerce temizlenerek sıkıntının giderildiği öğrenildi. 

 

Bu arada, sokak aralarında ve caddelerde biriken küçük ölçekli karları temizlemek için esnaf da harekete geçti.

 

Bir yandan belediye temizlik ekipleri çöp ve kar kalıntılarını toplarken, esnaf da dükkanlarının önlerini temizleyerek ekiplere yardımcı oldu.

 

Kar yağışı nedeniyle kentte daha sert bir hava da hakim olmaya başladı.

 

Yetkililer, sıkı giyinmeleri tavsiyesinde bulunarak vatandaşları mevsim hastalıklarına karşı uyardı.

  
 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli