‘75 milyon TL SMA hastası çocuklara’ harcansın kampanyası

Haber Merkezi - Türkiye’de Milli Piyango'nun Varlık Fonu'na aktardığı 75 milyon lira tutarındaki ikramiye için sosyal medyada, “75 milyon TL, SMA hastası çocukların tedavilerine harcansın” kampanyası başlatıldı. Kampanyaya başta siyasetçi ve sanatçılar olmak üzere bir çok ünlü isim destek verdi.

Milli Piyango tarihinin en yüksek ikramiyesi olan 100 milyon TL, bir adet çeyrek bilete isabet edince 75 milyon ikramiye tutarı Türkiye Varlık Fonu’na devredildi.

Bu gelişmenin ardından, “Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL, SMA hastası çocukların tedavilerine harcansın” sesleri yükseldi. #smahastalarınınsesiniduy hashtagı ile paylaşılan kampanya 10 binlerce Twitle Türkiye’de bir numaralı sosyal medya gündemi oldu.

Sanatçılardan siyasetçilere birçok ünlü isim kampanyaya destek verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanan yasayla tedavileri için bağış kampanyası yürütülen yüzlerce SMA hastası çocuğun zor durumda kalacağı da dile getirildi.

Ünlü isimlerin konuyla ilgili paylaşımları şu şekilde:

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu: Milli piyangodan varlık fonuna aktarılan 75 milyon sma hastalarına harcansın. Bu bebekler, çocuklar ölüyor!!!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: SMA hastası çocuklarımızı ve ailelerini yıllardır oyalıyorsunuz, oysa sosyal devlet sorun çözen devlettir. Kaynak hazır! Gelin o parayı çocuklarımızın sağlığı için kullanalım. Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklarımız için kullanılsın!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Hükûmete sesleniyoruz, bakın SMA hastası çocuklarımıza destek için hazır bir kaynak var; Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklar için kullanılsın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklar için kullanılsın!

Başak Demirtaş: Yapısal ve kalıcı bir çözüm değil ama, ben de “Milli Piyango’dan Varlık Fonuna aktarılan 75 milyon TL, SMA hastası çocuklar için kullanılsın” diyorum.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklar için kullanılsın.

Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Can Cankesen: Milli Piyangonun yılbaşı çekilişinde 100 milyon TL olan büyük ikramiyenin, 75 milyon TL'si Varlık Fonuna devredildi. Vatandaşa çıkmayan ve fona devredilen 75 Milyon TL'nin SMA hastası çocuklar için harcanması 2021 yılının en güzel kararı olacaktır.

Nazan Öncel: Varlık fonuna aktarılan 75 milyon ne güne duruyor? SMA'ya aktarmak varken Milli Piyangoya aktarılması da yani ne bileyim…#SMA

Cem Yılmaz’da İmamoğlu’nun çağrısına yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 Milyon TL SMA hastası çocuklar için kullanılsın. İkramiye SMA’lı çocuklara verilsin’ çağrısına yanıt veren ünlü komedyen Cem Yılmaz ise, “Şimdi bu fikre bir şey desek vay siyaset yapıyorsun deniliyor. 2/3 aydır bu konuda yüzlerce çaresiz insan ile görüştüm, bazılarına elimden geldiğince yardım ettim. Olmuyor yetmiyor. Milli piyango için bundan güzel bir öneri olamaz gelin yapın bu iyiliği” ifadelerine yer verdi.