Esenyurt'ta tekel bayisindeki cinayetle bağlantılı gözaltı sayısı 9’a çıktı

Haber Merkezi - İstanbul Esenyurt'ta tekel bayisinde silahla 2 kişinin öldürüldüğü, 1 kişinin yaralandığı olaya ilişkin soruşturma kapsamında, şüphelilerin kaçmasına yardım ettikleri gerekçesiyle 4 zanlı daha yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı gözaltı sayısı 9'a yükseldi.

Esenyurt Güzelyurt Mahallesi'nde 28 Temmuz'da meydana gelen ve güvenlik kamerası görüntülerinin sosyal medya üzerinden yayılması sonrası yankı uyandıran olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Savcılığın talimatı üzerine, iş yerine silahlı baskına karışan 4 şüpheliye olayın ardından kaçmaları için yardım ve yataklık yaptıkları öne sürülen 4 kişi daha gözaltına alındı.

Söz konusu şüpheliler, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Murat Özer tutuklandı

Ayağından yaralı olarak gözaltına alınan Murat Özer emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah geniş güvenlik önlemleri alınarak Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Murat Özer, savcılık ifadesinin ardından “Nitelikli kasten öldürme” suçundan tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüpheli Özer, hakimlikçe tutuklandı.

Tarık Özer’in ifadesi ortaya çıktı

Öte yandan tekelde defalarca tetiğe basan Tarık Özer'in ifadesi de ortaya çıktı.

Konuşmak için tekele gittiklerini belirten Özer, "Bizim maddi durumumuz çok iyi. Onlardan alacağım vardı ama bu çok önemli bir para değildi. Sosyal medya üzerinden paylaşımları üzerine konuşmak için oraya gittik. İlk silahı onlar çekti. Daha öncede kardeşimi de vurmuşlardı. Bu nedenle biz de silahlarımızı çekince bir anda olanlar oldu" dedi.

Ne olmuştu?

Esenyurt'ta 28 Temmuz'da tekel bayisine giden gruptakilerden biri burada bir süre tartıştığı Yunus Emre Erzen (24) ile yanında bulunan Batuhan Bayındır (20) ve Yusuf Erzen'e (21) ateş etmişti.

Şüpheliler olayın ardından kaçarken, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılardan Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.

Sonrasında ise şüphelilerden Murat Özer, Servet Özer, Tarık Özer ve Azat Özer, yakalanarak gözaltında ilk ifadeleri alınmak üzere savcılığa sevk edilmişti.

Şüphelilerin kaçmasına yardım ettiği iddia edilen H.A. da soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

Borç kavgası

Cinayetin nedeninin iki aile arasındaki borç kavgası olduğu öğrenildi.

İddiaya göre saldırganlar, alacaklı oldukları baba Erzen’den borcun ödenmesini istedi. Paralarını alamayınca konuyu mahkemeye taşıyan zanlılar, icra takibi başlattı.

Bu durum karşısında öfkelenen baba Erzen, WhatsApp’tan küfürlü bir durum paylaştı.

Baba Erzen’i bulmak için tekel bayiine gelen silahlı saldırganlar, Yusuf Erzen, Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır’ı gördü. Erzen kardeşlerden babalarını çağırmalarını isteyen saldırganlar, daha sonra çıkan arbedede ortalığı savaş alanına çevirdi.

Geçtiğimiz aylarda ise Erzen ailesinin büyük oğlunun saldırganlardan birini silahla yaraladığı ve şu anda cezaevinde olduğu öğrenildi.