Başbakan Barzani: Kürdistan halkı güzel bir gelecek için sayısız kurbanlar verdi

Erbil (Rûdaw) - Başbakan Neçirvan Barzani yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Başbakan Barzani yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajda, Kürdistan’daki bütün bileşenlerin yeni yılını kutlayarak mutlu bir yıl diledi.

 

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

 

“Yeni yıl vesilesiyle bütün halkımızı en içten dileklerimle kutluyorum. Yeni yılın güzellikler getirmesini diliyorum. Kürdistan halkının yeni yıldan sorunların üstesinden gelerek amaçlarına ulaşmasını umut ediyorum.  Kürdistan halkı geride bıraktığımız yılda çok büyük zorluklar yaşadı ve güzel bir gelecek ve barışçıl bir yaşam için sayısız kurbanlar verdi.

 

Kürdistan halkı 2018’de içerde ve dışarda çok önemli bir şeyi ispatladı. Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki genel seçimlerde desteklerini devam ettirerek Kürdistan halkı ve hükümetinin güçlü ve birleşik bir cephe olduğunu gösterdi. Bu da düşmanlarımızın ham hayallerini suya düşürmüştür.

 

Geride bıraktığımız yılda elde ettiğimiz kazanımlar, her türlü başarının mayesi olan halkımız sayesinde oldu. Tabiki ilerlemeyle birlikte eksiklikler de var. Hayat ilerledikçe eksikliklerde çıkıyor. Durağan ve değişmeyen yaşamda eksiklikler bulunmaz.

 

Kürdistan ve dünyanın yeni yıl bayramını güzellik ve mutluluklar içinde kutlamasını diliyorum.”