PAK lideri Özçelik: Konya’daki katliam planlı ve ırkçıdır

Haber Merkezi – Konya’da Kürt aileye yönelik saldırıyı kınayan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, “Kürt milleti bu saldırı ve katliamlara boyun eğmeyecektir” dedi.

Konya'nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özceçik, “Konya’daki katliam ırkçı, planlı bir katliamdır; katillere ve arkalarındaki güçlere boyun eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bu katliamın esas sorumlusu, saldırganlara göz yuman, Kürt karşıtı siyasetiyle saldırganları cesaretlendiren ve  saldırılara  elverişli bir zemin hazırlayan Türkiye Devleti’dir” diyen Özçelik, şunları kaydetti:

“Kürt milleti bu saldırı ve katliamlara boyun eğmeyecektir. Halkımızın en geniş bileşenleri milli, yurtsever bir ittifak ve ortak tutum örmek gibi tarihi bir görevle karşı karşıyadırlar.

Konya’daki bu planlı, ırkçı, insanlık dışı katliamı lanetliyoruz. Dedeoğulları ailesine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

Ne olmuştu?

Konya'nın Meram ilçesinde dün 07:00 sularında Kürt aileye düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi.

Meram ilçesinde 12 Mayıs'da saldırıya uğrayan Kürt aileye tekrar saldırı düzenlendi. Eve giren silahlı saldırganlar 7 kişilik ailenin tamamını öldürerek evlerini ateşe verdi.

İhbar üzerine olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Evde çıkan yangın söndürülürken ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak bulunan Yaşar Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Sibel Dedeoğulları’nın cansız bedenleri bulunmuştu.